На сайті президента з’явилася ще одна гучна петиція
Категорія
Політика
Дата публікації

На сайті президента з’явилася ще одна гучна петиція

На сайті президента з’явилася ще одна гучна петиція
Джерело:  online.ua

На сайті українського президента з’явилася петиція про звільнення Леоніда Кучми з посади голови Тристоронньої контактної групи на переговорах у Мінську. Як повідомляє ONLINE.UA, автор звернення наголошує на тому, що колишній президент Кучма свого часу підозрювався у причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. Через це він не має права представляти Україну на переговорах.

Петиція про звільнення Леоніда Кучми зі складу Тристоронньої контактної групи на переговорах у Мінську зареєстрована на сайті президента 8 червня. На цей момент її підписали 1263 людини.

У поясненні до тексту петиції її автор повідомляє, що призначення Кучми до складу Тристоронньої контактної групи призвело до його фактичної недоторканності від правосуддя.

Як відомо, вбивство українського журналіста Георгія Гонгадзе сталося 17 вересня 2000 року. За даними слідства, безпосереднім виконавцем злочину був генерал МВС Олексій Пукач. У замовленні викрадення та вбивства Гонгадзе звинувачували тодішнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченко. Він застрелився за загадкових обставин у березні 2005 року.

На думку багатьох журналістів, Кравченко був чи не єдиним, хто міг дати покази проти Леоніда Кучми у справі Гонгадзе. Після смерті глави МВС Кучма став практично недосяжним для правосуддя.

Нагадаємо, що вчора ввечері в РНБО України провели термінову нараду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?