На себе подивися — Ердоган почав безжалісно мститися Макрону
Категорія
Політика
Дата публікації

На себе подивися — Ердоган почав безжалісно мститися Макрону

На себе подивися — Ердоган почав безжалісно мститися Макрону
Джерело:  online.ua

Резонансний конфлікт між турецьким лідером Реджепом Таїпом Ердоганом та президентом Франції Еммануелем Макроном ніяк не вщухає. Так, 26 жовтня Ердоган почав публічно закликати свій народ бойкотувати французькі бренди на тлі "ісламофобських висловлювань" президента Франції. Саме так глава Туреччини вирішив помститися своєму опоненту. Він також поскаржився, що у західних країнах стає все важче бути мусульманином і вести ісламський спосіб життя. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Daily Sabah.

За словами Ердогана, офіційна Анкара розглядає ісламофобію як питання національної безпеки і діє відповідно. Окрім того, він закликав владу ЄС вжити заходів проти цього "злочину на ґрунті ненависті".

"Я вважаю, що інститути ЄС несуть велику відповідальність у боротьбі з ісламофобією. Європейська рада більше не може ігнорувати ісламофобію... Європейські політики повинні закликати Макрона, який веде антимусульманську ненависть на континенті, припинити свою політику", – заявив Ердоган.

Як уже згадувалося, раніше Макрон нещодавно почав стверджувати, що не буде перешкоджати публікації образливих карикатур на пророка Мухаммеда, посилаючись на свободу висловлення думок. Його репліка спровокувала обурення в арабському і мусульманському світі. У соціальних мережах мусульманських країн почали поширювати заклики до бойкоту французьких товарів. Окрім того, французький лідер на початку жовтня також описав іслам як релігію, що "перебуває в кризі" у всьому світі, і сказав, що уряд представить в грудні законопроєкт про зміцнення закону 1905 року, який офіційно відокремлював церкву від держави у Франції. Він оголосив про посилення нагляду за шкільною освітою і посилення контролю за іноземним фінансуванням мечетей.

"Людина, що відповідає за Францію, збилася зі шляху. Він весь день твердить про Ердогана. Спочатку хай подивиться на себе і на те, куди ви йдете. Я сказав вчора в Кайсері, що йому треба перевіритись", – поскаржився Ердоган на Макрона.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Європейський Союз розкритикував нове рішення Ердогана.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?