На Синайському півострові виявили схованку бойовиків
Категорія
Світ
Дата публікації

На Синайському півострові виявили схованку бойовиків

На Синайському півострові виявили схованку бойовиків

Єгипетські військовослужбовці виявили схованку бойовиків з 1,5 тоннами вибухівки, а також великою кількістю боєприпасів, повідомив офіційний представник армії Єгипту Мухаммед Самір, передає УНІАН з посиланням на ТАСС.
За його словами, схованка бойовиків, в якій було 32 мішки з вибуховими речовинами великої потужності і боєприпаси, у тому числі для великокаліберних кулеметів, була знайдена армійським патрулем в районі Ель-косим в центральній частині Синая. Вилучено також два позашляховики, які використовувалися екстремістами, і дві тонни палива.
Чинне на Синаї екстремістське підпілля різко активізувалося після скинення військовими влітку 2013 року організації "Брати-мусульмани". Незважаючи на масштабні армійські операції і поліцейські рейди, ліквідувати бойовиків поки не вдається. Найбільш гарячою точкою залишається північ півострова, де практично щодня відбуваються теракти і атаки на розташування силових структур, а також місцевих жителів, які співпрацюють з ними.
За більшістю нападів і диверсій стоять угрупування бойовиків "Ансар Бейт аль-Макдіс" ("Прихильники Єрусалима"), які присягнули більше року тому на вірність терористичній організації "Ісламська держава".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?