На скільки і коли в Україні подорожчає інтернет: названі цифри
Категорія
Економіка
Дата публікації

На скільки і коли в Україні подорожчає інтернет: названі цифри

На скільки і коли в Україні подорожчає інтернет: названі цифри
Джерело:  online.ua

До середини 2019 року всі українські інтернет-провайдери будуть змушені підняти ціни на інтернет в середньому на 25%. Причиною подорожчання інтернету є інфляція.

Про це повідомив голова Інтернет Асоціації України Олександр Федієнко в ефірі українського телеканалу, передає ONLINE.UA.

"В Україні зараз найдешевший Інтернет в Європі, і ціни підвищувати необхідно. Інтернет-провайдери будуть змушені переглянути тарифи в результаті інфляції. Відбудеться зростання вартості валюти. Інтернет-трафік купуємо за валюту", - пояснив Федієнко.

Він підкреслив, що в європейських країнах інтернет в кілька разів дорожче, ніж в Україні. За його словами, за той пакет інтернет-послуг, який в Україні коштує 3-4 долари, жителі країн Європи платять по 20-22 долари.

Слід зазначити, що раніше Федієнко прогнозував, що інтернет в Україні може подорожчати до 80% в середньому по ринку. Він пояснював, що зростання цін пов'язане зі зростанням собівартості послуг і витрат, таких як електроенергія, зарплата співробітникам, паливо, обладнання.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що з 15 січня по 15 лютого 2019 один з найбільших українських мобільних операторів Київстар закриває старі тарифи і вводить нові, вартість яких буде вище в 1,5 рази.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?