На території зони відчуження ЧАЕС спалахнули численні лісові пожежі
Категорія
Україна
Дата публікації

На території зони відчуження ЧАЕС спалахнули численні лісові пожежі

На території зони відчуження ЧАЕС спалахнули численні лісові пожежі
Джерело:  online.ua

На території зони відчуження ЧАЕС зафіксовано щонайменще 7 лісових пожеж, які могли бути спричинені військовими окупаційної армії РФ.

Джерело: сайт Верховної Ради

Окупанти спровокували лісові пожежі у зоні відчуження ЧАЕС

Представники Верховної Ради посилаються на дані супутникових знімків, зроблені апаратом Sentinel-2 європейського космічного агентства.

Ймовірно, займання сталося внаслідок збройної агресії Російської Федерації, а саме потрапляння снаряду або навмисного підпалу. Відповідно до Класифікаційних ознак надзвичайних ситуацій критерії пожежі в Зоні Відчуження не повинні перевищувати обсяги 0,05-0,2 кв.км, але наявний стан площі пожеж перевищує ці показники в десятки разів, - зазначається у повідомлені на сайті Верховної Ради.

Через це звертається увага на зростання радіаційних ризиків у межах 10-кілометрового радіусу навколо ЧАЕС.

Також повідомляється, що наприкінці дня 20 березня було проведено часткову ротацію персоналу Чорнобильської АЕС та евакуацію осіб, які знаходилися на території окупованої станції.

За цей день вдалося вивезти 64 особи:

  • 50 осіб змінного персоналу ЧАЕС

  • 9 службовців Національної гвардії України (8 жінок та 1 онкохворий)

  • 1 службовиця Держаної служби надзвичайних ситуацій

  • 4 «сталкери»

На заміну евакуйованого персоналу ЧАЕС відправилося 46 добровольців-працівників станції для виконання службових обов?язків та для забезпечення функціонування підприємства.

Президент України Володимир Зеленський абсолютно вірно підкреслив, що у війні проти України Кремль не дотримується жодних правил, вбиваючі та тероризуючі мирне населення, використовуючі заборонену зброю та створюючі провокації на території небезпечних промислових підприємств.

Ми бачимо, що Волновахи більше немає. Просто немає. Гостомеля майже немає. Деяких міст наших немає. Вони застосовують різні крилаті ракети. Вони їх застосовували також з різних територій - і з Росії, і з Білорусі... Можемо вам передати всі деталі - де, що і коли вони використовують. Але це відбувається в принципі щоденно. Щоденно вони використовують заборонену зброю. "Вони зараз стягують з різних напрямків, і з сирійських. Їм не вистачає (військових)... І ставлення до полонених теж ми знаємо. Деякі речі ми просто не можемо показати. Не говоримо про те, що ці хлопці, на жаль, вбиті... Ні про які конвенції там не йдеться. Там є підвали, багато речей дуже неприємних, які не пов’язані з будь-якими правилами війни, - наголосив Зеленський.

Зокрема, у Краматорську зафіксоване використання окупантами заборонених фосфорних боєприпасів.

Чергове застосування фосфорних боєприпасів в Краматорську. Заборони і конвенції - то для цивілізованого світу. А орки прийшли асвабаждать. І асвабаждать вони вміють тільки так, - зазначив заступник голови Патрульної поліції Олексій Білошицький.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?