На Трампа подають у міжнародний суд - що відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

На Трампа подають у міжнародний суд - що відомо

На Трампа подають у міжнародний суд - що відомо
Джерело:  online.ua

Офіційний Тегеран звернеться у міжнародний суд з позовом проти президента Сполучених Штатів Дональда Трампа. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на агентство Fars.

За словами очільника судової влади Ірану Ібрагіма Раісі, позов стосуватиметься наказу американського лідера щодо вбивства генерала Касема Сулеймані. Той командував спецпідрозділом "Аль-Кудс".

Посадовець зазначив, іранська сторона сподівається притягнути Трампа до відповідальності за порушення міжнародного права. Наразі звернення розроблюють на рівні МЗС та інших структур.
Президент США стане фігурантом справи нібито як підозрюваний.

"Ми не дамо йому спокій, він повинен постати перед міжнародним трибуналом", - підкреслив Раісі.

Нагадаємо, Сулеймані вбили внаслідок ракетного удару у ніч на 3 січня. Іранський офіцер тоді знаходився в Іраку з офіційним візитом. Це загострило кризу у стосунках Тегерана та Вашингтона, спричинивши нове протистояння.

Як повідомляв ONLINE.UA, у понеділок, 13 січня, і ранський президент Хасан Рухані підписав законопроєкт, який визнає на території країни американський Пентагон терористичною організацією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?