На Україну насувається надзвичайна загроза - до чого готуватися українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

На Україну насувається надзвичайна загроза - до чого готуватися українцям

На Україну насувається надзвичайна загроза - до чого готуватися українцям
Джерело:  online.ua

На Україну насувається чрезвчайная загроза - через підняття рівня води існує загроза прориву дамби і затоплення семи населених пунктів у Львівській області. У зв'язку з погіршенням погоди рятувальники оголосили штормове попередження в Самбірському районі області. Під загрозою опинилися населені Бабино, Пиняни, Чернихів, Нижнє, Острів, Луки, Хлопчиці, які розташовані поблизу річки Стрвяж, де очікується продовження формування максимального рівня води черговий паводкової хвилі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ДСНС.

"У другій половині доби 5 липня на р.Стрвяж у с.Лука (Самбірський р-н Львівська обл.) очікується продовження формування максимального рівня води черговий паводкової хвилі", - йдеться в повідомленні рятувальників.

Важливо відзначити, що через погодні умови загроза повеней збережеться ще кілька днів. За прогнозом синоптиків, у понеділок, 6 липня, в Україні в більшості регіонів буде дуже жарко і сухо. Температура повітря вдень сягне +31 ... + 33°С, на сході країни очікується +36 ... + 38°С. Сильні дощі та грози пройдуть лише в західних областях.

У вівторок, 7 липня, потужні грози з градом очікуються на заході, в центрі і на півночі України. Температура повітря в зв'язку з цим значно знизиться до +21 ... + 23°С. Сухо буде тільки на сході та півдні країни - там як і раніше буде стояти спека до + 38°С.

Нагадаємо, на території західних областей (Івано-Франківська, Чернівецька, Львівська та Тернопільська) тривають роботи з ліквідації наслідків повеней. За даними ДСНС, стихія пошкодила 582 кілометри доріг і 220 мостів, були затоплені сотні населених пунктів. На ліквідацію катастрофічних наслідків Кабмін виділив уже 700 илн гривень з бюджету.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що відразу п'ять українських регіонів на Заході постраждали від повеней, яких не було більше десятиліття. На Закарпатті загальні втрати від катастрофи оцінили в 176 мільйонів гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?