На Україну знову насувається надзвичайна загроза - до чого готуватися українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

На Україну знову насувається надзвичайна загроза - до чого готуватися українцям

На Україну знову насувається надзвичайна загроза - до чого готуватися українцям
Джерело:  online.ua

На Україну насувається нова надзвичайна загроза - через сильні дощі та зливи знову виникла загроза підйому рівня води в річках, що може призвести до чергових паводків і зсувів. У зв'язку з погіршенням погоди рятувальники оголосили попередження в Закарпатській, Львівській, Волинській та Івано-Франківській областях, де вода в річках може піднятися майже на метр і привести до затоплень. Якою буде погода в найближчі дні, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ДСНС і Укргідрометцентр.

"Вночі 19 липня на річках Закарпатської області очікується швидкоплинне підвищення рівнів води на 0,3-0,8 м в межах корінних берегів. У місцях проходження сильних злив буде відбуватися формування значного місцевого та схилового стоку з підтоплення понижених місць. 18 - 20 липня на річках басейнів Сяни, Дністра (Львівська, Івано-Франківська обл.) очікується підйом рівнів води на 0,2 - 1 м над рівнями, можливий вихід води на окремих ділянках річкових заплав. При значних дощах можливе формування значного місцевого та схилового стоку. 18- 20 липня на р. Прип'ять і Стохід (Волинська область) буде утримуватися перевищення позначки затоплення сільськогосподарських угідь, присадибних ділянок в окремих населених пунктах Ратнівського та Любешівського районів", - гйдеться в повідомленні рятувальників.

Важливо відзначити, що через погодні умови загроза повеней збережеться ще кілька днів. За прогнозом синоптиків, у неділю, 19 липня, в Україні в більшості регіонів буде дуже жарко і сухо. Температура повітря вдень сягне + 28°С. Сильні дощі та грози пройдуть лише в західних областях.

У понеділок, 20 липня, потужні грози з градом очікуються на заході, в центрі і на півдні України. У західних областях у зв'язку з погіршенням погоди температура повітря знизиться до +21 ... + 24°С. Сухо буде тільки на сході, півночі країни і в Києві і півдні країни - там як і раніше буде стояти спека до + 30°С.

У вівторок, 21 липня, синоптична ситуація майже не зміниться. У западних областях дощитиме, а на решті території України продовжить панувати літня спеку. Температура повітря прогріється під сонячними променями до + 30°С.

Нагадаємо, в кінці минулого місяця в Україні відразу п'ять українських регіонів на Заході постраждали від повеней, яких не було більше десятиліття. На Закарпатті загальні втрати від катастрофи оцінили в 176 млн гривень. За даними ДСНС, стихія пошкодила 582 кілометри доріг і 220 мостів, були затоплені сотні населених пунктів. На ліквідацію катастрофічних наслідків Кабмін виділив уже 700 млн гривень з бюджету.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україну охопило глобальне потепління, яке відбувається швидше, ніж у всьому світі. Всесвітня метеорологічна організація вважає потепління за останні 30 років близьким до 1°С, а в Україні в деяких містах зафіксовано підвищення температури повітря на 1,6 ° С - таке рекордне потепління відбулося в Києві і Чернігові.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?