На Великдень у Парижі палала церква Московського патріархату
Категорія
Світ
Дата публікації

На Великдень у Парижі палала церква Московського патріархату

На Великдень у Парижі палала церква Московського патріархату
Джерело:  online.ua

17 квітня у Франції згоріла дерев'яна церква Святого Серафима Саровського, що належить до Московського патріархату. 

Джерело: Твіттер-сторінка Mairie du 15

У Парижі згоріла церква Московського патріархату

За словами представників храму, пожежа в церкві почалася приблизно о 16 годині у неділю, коли християни східного обряду відзначали Вербну неділю, а західного - Великдень.

Варто зазначити, що у момент пожежі богослужіння в храмі не проводилося, проте вогонь завдав суттєвої шкоди, всередині дерев’яної церкви він знищив майже все. Постраждалих немає.

У понеділок прокуратура Парижа розпочала розслідування за фактом ненавмисного знищення чужого майна шляхом пожежі, повідомляє France blue. Пріоритетною версією поліція називає випадкове загоряння від свічок, - йдеться в повідомленні.

За словами настоятеля церки Ніколя Чорнокрака, парафія не отримувала жодних погроз і ні з ким не конфліктувала.

Він також розповів, що 17 квітня о 16 годині одна людина прийшла для підготовки вечірньої служби, а потім мала піти. При цьому двері церкви залишалися відчиненими.

Людина, яка готувала храм до служби, запалила там лампадки. Все трапилося протягом 15 хвилин. Коли він пішов, одразу з'явився вогонь. Чи хтось увійшов, чи щось трапилося. Важко визначити: все сталося у дуже короткий час, - зазначив настоятель.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?