На виборах мера Кривого Рогу зафіксовані перші порушення: з'явилися фото і відео
Категорія
Україна
Дата публікації

На виборах мера Кривого Рогу зафіксовані перші порушення: з'явилися фото і відео

На виборах мера Кривого Рогу зафіксовані перші порушення: з'явилися фото і відео

У Кривому Розі проходять позачергові вибори мера міста серед 15-ти кандидатів,  указ про проведення яких підписав президент України Петро Порошенко 30 січня. Зафіксовані перші порушення.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Українську правду.


Більшість кандидатів є самовисуванцями. Список кандидатів у мери виглядає наступним чином:

  1. Юрій Вілкул,

  2. Семен Семенченко ("Самопоміч"),

  3. Світлана Сова ("Сила людей"),

  4. Яна Беркут,

  5. Олег Бойченко,

  6. Інна Іванченко,

  7. Микола Колесник ("Кріп"),

  8. Олег Косяк,

  9. Олексій Кривенко,

  10. Олександр Крижов,

  11. Ігор Левицький ("Народний контроль"),

  12. Олександр Натаров,

  13. Наталя Новицька,

  14. Василь Сердюков (Партія простих людей),

  15. Ярослав Шрам.

Голосування проходить з 8:00 до 20:00 за 293 дільницях. Якщо жоден з 15-ти кандидатів не набере більше половини голосів, то буде призначений другий тур голосування.


У місто направили додаткові сили правоохоронних органів, в перебігу дня за порядком спостерігатимуть близько 2 тис поліцейських.


При цьому в штабі одного з кандидатів в мери заявили, що з стаціонарах лікувальних закладів сформована "спецділянка", на яку прийшло на 51% більше бюлетенів, ніж було виборців.


Також зафіксували організований підвіз виборців пенсійного віку до виборчих дільниць. Після голосування виборці повертаються до мікроавтобусів.


"Організований підвіз виборців спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували, зокрема, на ДВК №121723 (Євпаторія), 121512 (Довгинцівський район), 121621 (Інгулецький район)", - повідомляють в ГМ Опора з посиланням на дані спостерігачів.


Один з водіїв мікроавтобуса зазначив, що підвезення виборців організовано з ініціативи міськвиконкому та Пенсійного фонду.





Крім іншого, на виборчій дільниці №60 зафіксували мінімум два прізвища давно померлих людей в списках виборців. Голові комісії повідомили про порушення, але акт складений не був, не дивлячись на те, що подали скаргу.


Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA,  законопроект про проведення позачергових виборів у мери Кривого Рогу набрав чинності 2 лютого після публікації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?