На відомого політика скоїли замах - перші подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

На відомого політика скоїли замах - перші подробиці

На відомого політика скоїли замах - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Всесвітньо відомий політик, прем'єр-міністр Судану Абдалла Хамдук пережив спробу замаху - невідомі намагалися підірвати його за допомогою бомби, закладеної в автомобіль. Про це повідомляє Al Arabiya з посиланням на державні ЗМІ і джерела в уряді, передає ONLINE.UA.

Згідно з останніми даними, спроба замаху була здійснена 9 березня в столиці країни Хартумі.

"Хамдук був переміщений в безпечне місце. Його сім'я підтвердила, що після вибуху, націленого на його конвой, він перебуває у безпеці", - зазначається в повідомленні місцевих ЗМІ.

Варто звернути увагу на те, що Хамдук був призначений прем'єр-міністром літом минулого року, після того, як в результаті протестів президент Судану Омар аль-Башир був відсторонений від посади і замінений цивільним урядом до наступних виборів президента, що призначено на 2022 рік. Хто саме скоїв та замовив замах на очільника уряду Судану - не повідомляється.

Що цікаво, нещодавно одіозний політик та друг Путіна, віце-прем’єр Італії Маттео Сальвіні заявив, що його хотіло вбити "українське угруповання".

"Це була одна з багатьох погроз смерті, які надходили мені кожен день. Спецслужби говорили про українську групу, яка намагалася мене вбити. Я радий, що це допомогло розкрити божевільний арсенал зброї)", — поскаржився Сальвіні, говорячи про спецоперацію італійських поліцейських проти прихильників ультраправої групи.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент Молдови Ігор Додон заявив, що його хочуть вбити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?