На відомого українського журналіста завели кримінальну справу
Категорія
Україна
Дата публікації

На відомого українського журналіста завели кримінальну справу

На відомого українського журналіста завели кримінальну справу
Джерело:  Детектор медіа

Заяву ГО «Громадське телебачення» за обвинуваченням колишнього глави організації Романа Скрипіна у привласненні коштів від пожертвувань

, які надходили на рахунок PayPal, і коштів від монетизації контенту «Громадського» на YouTube, внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

detector.media

.


Директор департаменту комунікації МВС Артем Шевченко на засіданні ради із захисту професійної діяльності журналістів і свободи слова в Україні в Адміністрації президента розповів, що за заявою «Громадського ТБ» щодо дій Романа Скрипіна відкрито провадження за ч 1. ст. 191 КК (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).


Він також додав, що заява від ГО «Громадське телебачення» надійшла місяць тому, але через несумлінне ставлення або через завантаженість слідчий не порушив вчасно впровадження.


Нагадаємо, 16 березня ГО «Громадське телебачення» подало заяву до Печерського районного відділу поліції в місті Києві щодо дії Романа Скрипіна. Згідно із законом, заяву про скоєння злочину поліція повинна була внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань протягом 24 годин. Через 72 години ГО «Громадське телебачення» подало скаргу на бездіяльність поліції в Печерський суд Києва.


6 квітня скарга була задоволена в повному обсязі. Однак, за даними «Громадського», слідчий Олексій Тимків не виконав рішення суду. 14 квітня ГО «Громадське телебачення» подало заяву до Печерського відділу прокуратури міста Києва з вимогою змусити поліцію до виконання рішення суду.


Раніше

ONLINE.UA писав про реакцію громадськості на скандал із Романом Скрипіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?