На виставці в Польщі показали унікальний "безсмертний" дрон Giez
Категорія
Технології
Дата публікації

На виставці в Польщі показали унікальний "безсмертний" дрон Giez

На виставці в Польщі показали унікальний "безсмертний" дрон Giez
Джерело:  online.ua

На польській виставці озброєнь MSPO-2023 показали новий дрон-камікадзе Giez, який може виконувати різні бойові завдання.

Джелеро: ZESPÓŁ BADAŃ I ANALIZ MILITARNYCH

На виставці в Польщі показали унікальний "безсмертний" дрон Giez

Залежно від поставленого завдання дрон може оснащуватися навчальними, осколково-фугасними, бронебійними й термобаричними зарядами. Giez (Овод) — це новинка у світі безпілотників, розроблена військово-технічним інститутом (місто Зелонка) у кооперації з виробником боєприпасів Belma і компанією MSP Inntech.

БПЛА являє собою льотовий безпілотний керований апарат, оснащений ракетами. Залежно від завдання це можуть бути навчальні заряди, осколково-фугасні заряди з дальністю дії близько 30 метрів, кумулятивні заряди з бронепробивністю мін. 350 мм, або термобаричний з ефективною дальністю близько 20 метрів (все вагою 1575 грамів).

Сам літак має довжину 1075 мм, розмах крил 1660 мм і може літати 30 хвилин. Його мбаксимальна висота — 2000 м над рівнем моря, а час патрулювання в районі потенційної цілі — 20 хвилин.

В чому особливість дрону

Giez транспортується в контейнері розмірами 200х200х1350 мм. Разом із боєголовкою і пусковою установкою він важить трохи менше ніж 12 кг, тому його може нести один солдат. Він же витягує його з контейнера і стріляє з контейнера, який одночасно є пусковим майданчиком. У цей момент крила літака розгортаються.

Виробник підкреслює, що унікальною особливістю системи є її відновлюваність. У ситуації, коли після запуску з'ясовується, що місія не може бути виконана або "Овод" необхідно повернути назад з інших причин, він може повернутися до оператора і щасливо приземлитися в його околицях на парашуті.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?