На війні загинув соліст балету Одеської опери Ростислав Янчишин
Категорія
Культура
Дата публікації

На війні загинув соліст балету Одеської опери Ростислав Янчишин

На війні загинув соліст балету Одеської опери Ростислав Янчишин
Джерело:  online.ua

На війні поліг за Україну соліст балету Одеського національного академічного театру опери та балету Ростислав Янчишин.

Джерело: Олександр Федьков

Соліст балету Одеської опери загинув на фронті

У середу, 19 квітня, захищаючи Україну від російських загарбників, загинув соліст балету Одеського національного академічного театру опери та балету Ростислав Янчишин.

Війна вбила Ростислава Янчишина, соліста балету Одеської опери. Вічна усмішка, світлий погляд – так тебе запам'ятають колеги... Тепер ти назавжди злився з такою рідною для тебе стихією повітря. Вічна та світла пам'ять Герою! Краса не вмирає! – написав режисер Євген Лавренчук.

Цього року йому мало виповнитися 32 роки.

Що відомо про Ростислава Янчишина

Ростислав Янчишин народився у Кам’янець-Подільському. Хореографічну підготовку він отримав у київському мистецькому виші. Згодом потрапив за розподілом в Одеський національний академічний театр опери та балету, де працював артистом балету.

Мистецька діяльність не була перешкодою для активної громадянської позиції Ростислава. Він разом із балетною трупою театру об’їздив чимало країн Старого та Нового Світу, був високоосвіченою та духовною людиною.

Ростислава призвали у ЗСУ та після навчання в військовому навчальному центрі спрямували на схід України, в Донецьку область. Там він служив кулеметником.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?