На Волині повісився солдат, командир знайшов дивне пояснення
Категорія
Україна
Дата публікації

На Волині повісився солдат, командир знайшов дивне пояснення

На Волині повісився солдат, командир знайшов дивне пояснення

У Володимир-Волинській військовій частині у Волинській області 16 травня за невідомих обставин повісився 25-річний військовослужбовець строкової служби Назар Баценко.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Громадське радіо".
Родичі військового не вірять у версію самогубства і хочуть проведення незалежної судмедекспертизи, оскільки при офіційній експертизі їм не дозволили бути присутнім.
"Так вийшло, що нас відправили в поліцію і нас не пустили до нього. Спочатку відправили і сказали, що вам потрібен дозвіл. Ми поїхали в поліцію просити дозвіл. Поліція довго зволікала і нарешті, під час наших свідчень нам сказали, що вже проводиться експертиза. І ми спробували прорватися туди. Але нас звідти попросили і надали допуск до тіла, коли завершили розтин", - розповів брат покійного Роман.
Командир військової частини Микола Андрощук підкреслив, що самогубство не пов'язане з військовою службою, і надав свою версію причин того, що сталося: "Самогубство чистої води. Людина займалася цікавилася... як це називається... переселенням душ... Тому що він з двохсот солдатів був кращим, підготовленим, ніс службу на особливому об'єкті".
Також Андрощук зазначив, що в режимному приміщенні, де Назара Баценка знайшов повішеним його друг, більше нікого не було, і що потрапити туди стороннім людям нелегко: "Там двоповерхова будівля. Він сидів на першому поверсі біля входу, а цей (Назар Баценко, - ONLINE.UA) був на другому поверсі, в комп'ютері щось робив. Дивиться, довго немає. Піднімається, і він уже..."
Крім іншого, командир частини знайшов зв'язок між самогубством і тим, що Баценко у відпустці читав праці Ніцше: "А, знаєте, Ніцше якщо читати, то у нього дуже багато негативу, який підводить до такого", - зазначив Андрощук.
Правоохоронні органи розслідують обставини події. Військові також проводять власне розслідування.
Похорон Назара Баценка відбудеться найближчим часом.
Як повідомляв ONLINE.UA, в Полтаві наклав на себе руки місцевий журналіст Анатолій Мележик.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?