На Волині вакцини проти сказу почали розкидати з літаків
Категорія
Україна
Дата публікації

На Волині вакцини проти сказу почали розкидати з літаків

На Волині вакцини проти сказу почали розкидати з літаків
Джерело:  24 канал

У Волинській області стартувала масштабна кампанія вакцинації проти сказу. Її незвичність полягає в тому, що вакцини скидають з літаків, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «24 канал».

Як з’ясувалося, у такий спосіб епідеміологи проводять щеплення диких звірів від сказу. Приманка, всередині якої знаходиться спеціальний блістер з антитілами, потрапляє в організм тварини, коли вона його з’їдає. Внаслідок цього тварина отримує імунітет від сказу. Вакцина забезпечує це через 14 днів після потрапляння в організм.

За словами Ярослава Шарія – директора підприємства, яке розробило таку приманку, їстівні капсули з вакцинами розкидують через встановлений у літаках барабан.

«На кожен квадратний кілометр розкидаємо 25 приманок. Загальний обсяг – понад 400 тисяч доз».

Вакцинація диких тварин на Волині фінансується коштом Євросоюзу. В країнах ЄС сказу серед лісових звірів зуміли позбутися за 5 років. Тепер європейці зацікавлені в тому, щоб хвороба не повернулася до них разом з мігруючими з України тваринами.

Як зазначає Сергій Войтюк, заступник начальника управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Волинської області, метод використання літаків доводить свою ефективність. Якщо у 2016 році на Волині було зафіксовано 67 випадків сказу, то у 2017 році – вже 48, а у 2018 – лише 22 випадки.

Якщо приманка раптово впаде на подвір’я приватного господарства та її з’їсть свійська тварина – не біда. Вакцина повністю натуральна та безпечна, причому не тільки для тварин, але й для людей.

Нагадаємо, що сьогодні стало відомо, що в Україні офіційно зобов’язали огороджувати залізничні колії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?