На ЗАЕС залишилося п’ять представників МАГАТЕ — гендиректор вже поїхав зі станції
Категорія
Україна
Дата публікації

На ЗАЕС залишилося п’ять представників МАГАТЕ — гендиректор вже поїхав зі станції

На ЗАЕС залишилося п’ять представників МАГАТЕ — гендиректор вже поїхав зі станції
Джерело:  online.ua

Станом на 18:00 1 вересня генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі залишив Запорізьку АЕС. Разом з ним зі станції поїхали більшість членів делегації, залишилося на станції 5 представників МАГАТЕ.

Джерело: Енергоатом

Більшість делегації МАГАТЕ залишила станцію

Наразі на ЗАЕС залишились 5 представників місії МАГАТЕ, які розвантажують привезене ними обладнання та продовжать роботу на станції.

Очікується, що вони перебуватимуть на Запорізький АЕС до 3 вересня.

Перед цим Гроссі повідомив, що за кілька годин роботи на станції місії МАГАТЕ вдалося зібрати багато важливої інформації й отримати пояснення.

Я думаю, що за ці кілька годин ми змогли зібрати багато, багато інформації. Ключові речі, які мені потрібно було побачити, я бачив, і ваші пояснення були дуже чіткими, - сказав Рафаель Гроссі російським ЗМІ.

Міжнародний комітет Червоного Хреста закликав до припинення всіх військових дій навколо захопленої Росією Запорізької АЕС в Україні, адже наслідки удару можуть бути «катастрофічними».

Настав час припинити бавитись із вогнем і натомість вжити конкретних заходів для захисту цього об’єкта й інших подібних до нього від будь-яких військових дій, – заявив журналістам у Києві генеральний директор МКЧХ Роберт Мардіні.

Він переконаний, що «найменший прорахунок може спровокувати руйнування, про які ми будемо шкодувати десятиліттями».

Візит МАГАТЕ на окуповану Росією Запорізьку атомну електростанцію буде успішним, якщо призведе до «демілітаризації» станції, заявив глава Енергоатома.

Україна також докладає усіх зусиль, щоб знову ввімкнути п’ятий реактор АЕС після його зупинки через обстріл вранці в 1 вересня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?