На Заході детально розкрили плани Кремля на Донбасі: повний текст компромату
Категорія
Україна
Дата публікації

На Заході детально розкрили плани Кремля на Донбасі: повний текст компромату

На Заході детально розкрили плани Кремля на Донбасі: повний текст компромату
Джерело:  i-army.org

Німецькі журналісти  опублікували плани Росії щодо окупованої території Донбасу, а також розповіли про структуру управління зайнятих бойовиками районів, яке здійснюється безпосередньо чиновниками Кремля.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інформацію німецького BILD.
У мережі був опублікований повний текст матеріалу німецьких журналістів.
Так з'явилися документи про "Міжвідомчу комісію з надання гуманітарної підтримки потерпілим територіям південно-східних регіонів Донецької та Луганської областей України" від 23 жовтня 2015 року, які показують, що уряд Росії управляє всіма справами "сепаратистських районів" на сході України.
Російські міністри відповідальні за так зване "тіньове управління" окупованими територіями Донбасу, які розглядаються в РФ як частина суверенної території Росії.
На чергових сесіях в Російській Думі рішення комісії щодо Донбасу приймаються як щодо підконтрольної Росії території.
Заступники керівників п'яти міністерств Російської Федерації очолюють відповідні крос-відомчі робочі групи:
• Фінанси і податкове законодавство
• Визначення політики заробітної плати, а також питання житлових та громадських послуг
• Відновлення промисловості
• Торгівля енергоресурсами
• Створення ринку електроенергії
• Транспортна інфраструктура
ФСБ має контроль над кожною робочою групою. Тільки голова комісії і співробітник зі зв'язків з урядом Росії вище них з точки зору ієрархії.
Багато інших російських органів влади, наприклад Федеральна митна служба і антимонопольний комітет, присутні на чергових сесіях Комісії в Російській Думі.
На зустрічі в жовтні минулого року єдиною людиною з України був представник енергетичного гіганта ДТЕК, який належить олігарху Рінату Ахметову.
Варто відзначити, що на засіданні не був присутній жоден з членів так званих сепаратистських "урядів" так званих ДНР і ЛНР, маріонеткова влада була тільки проінформована про результати зустрічі. Це "звичайна практика", як пояснили BILD в експертних колах.
Одним із конкретних завдань російських міністерств є "оцінка ефективності збору податків, самі податкові збори на окупованих територіях, розробка пропозицій щодо поліпшення функціонування податкових органів і зміцнення бюджетної дисципліни".
Ще одна робоча група, наприклад, займається "розробкою пропозицій з відновлення і підтримки системи громадського транспорту на територіях в 2016 році". Це включає в себе поставку запасних частин для "автобусів, трамваїв і поїздів", а також "пропозиції щодо оптимізації транспортної логістики".
Провідні діячі тіньового уряду
Комісію, яку джерело називає "тіньовий уряд Донбасу", очолює російський політик Сергій Назаров. Назаров почав свою політичну кар'єру в Ростовській області. Він брав активну участь у вугільному бізнесі, перш ніж був викликаний до Москви.


Сергій Назаров
Заступник Міністра економічного розвитку Російської Федерації повідомляє про результати зустрічі Комісії з Донбасу безпосередньо Дмитру Козаку, заступнику прем'єр-міністра Росії і близькому другові Володимира Путіна.


Дмитро Козак
За офіційними даними, Козак і Назаров разом працюють в рамках "комісії з соціально-економічного розвитку Республіки Крим і Севастополя". Ця комісія засідала і 15 жовтня 2015 року, всього за кілька днів до секретної сесії Комісії з Донбасу.


Леонід Горнін
Голова комісії з Донбасу Леонід Горнін, який також є заступником міністра фінансів Російської Федерації, теж має зв'язок з управлінням на окупованій частині Донбасу.
Достовірність секретного російського документа
Для того, щоб не поставити під загрозу джерело документа, BILD не публікує сам документ. Однак BILD ознайомився з оригіналом документа і має цифрову копію, яку видання надало кільком експертам для перевірки.
BILD перевірив справжність документа за допомогою численних джерел і інформаторів. Українські олігархи і утікачі до Росії-чиновники часів Віктора Януковича вказали, що вони знали про завдання Комісії Думи щодо Донбасу.


BILD також показав цей документ високопоставленим представникам Уряду Російської Федерації, російським журналістам і спецслужбам ряду країн.
Одностайна оцінка всіх експертів: документ в руках BILD є справжнім. Робота комісії вже приносить свої плоди.
Комісія з Донбасу, або де-факто російський уряд окупованих районів в східній частині України, була створена в грудні 2014 р. Офіційною причиною називалася "термінова необхідність і критична гуманітарна ситуація" в регіонах Донецької і Луганської областей. Але після цього Комісія зникла зі "сцени" і офіційно ніколи не згадувалася знову.


Як з'ясував BILD, регулярні засідання Комісії з Донбасу проводилися з інтервалом від двох до чотирьох тижнів. Але до сих пір нічого не було відомо про їхній зміст.
Всього через п'ять місяців після заснування Комісії всі окуповані райони Донбасу стали забезпечуватися російськими рублями. Можна припустити, що це стало прямим результатом роботи Комісії. Зараз плани Комісії виходять далеко за рамки фінансової підтримки так званих "народних республік".
Очевидно, що уряд Росії взяв на себе повний контроль над усіма сферами в окупованих районах Донбасу - це не українська влада, і навіть не сепаратисти! Росія не тільки визначає сьогоднішній порядок денний на окупованих територіях, Росія також має довгострокові плани на майбутнє щодо цих територій.
Джерела розвідувального агентства підтвердили BILD, що все насправді виглядає так, ніби Москва повністю контролює окуповані регіони України. Експерти називають цю частину Донбасу "сателітом Росії".
Російська Комісія з Донбасу доводить Мінську угоду до абсурду
Простіше кажучи, це все означає, що Москва тільки імітує бажання виконувати Мінські угоди, створюючи "шоу" для Заходу. За лаштунками цього "шоу" окремий план для контрольованих Росією частин Донбасу був впроваджений в дію з кінця 2014 року (всього через три місяці після підписання Мінських угод).
Замість передбаченої Мінською угодою реінтеграції окупованих регіонів в Україні, цей план спрямований на забезпечення довгострокового їх існування під повним контролем Росії. Цілі комісії збігаються з подіями, які ми спостерігаємо на місцевому рівні, які BILD висвітлював в січні 2016 року, але плани Комісії простягаються далеко за межі цього.
Росія планує здійснити стабілізацію політичної та соціально-економічної ситуації в підконтрольній їй частині Донбасу. Це зробить ці регіони маріонетковою "державою" Російської Федерації, чиє майбутнє вирішується виключно в Москві. Це підтвердження провалу Мінських угод, оскільки приєднання до них Росії - це всього лише вдавання.
Крім того, позиція Заходу щодо того, що Україна повинна забезпечити проведення демократичних виборів в непідконтрольних їй районах набуває відверто абсурдного характеру. Обрані на можливих виборах в цих районах "політичні діячі" не відповідальні за розвиток області, їх завдання - утримати контроль Москви над цією частиною Донбасу.
Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше опальний ватажок бойовиків ДНР Олександр Ходаковський розповів, хто стане наступною ціллю для агресії Кремля після війни в Україні.
Переклад матеріалу BILD: Інформаційні війська України

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?