На Заході розповіли про особистий кошмар Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

На Заході розповіли про особистий кошмар Путіна

На Заході розповіли про особистий кошмар Путіна

Особистий кошмар президента Росії  Володимира Путіна  полягає в повторенні ситуації з першим і останнім президентом СРСР Михайлом Горбачовим.


Про це розповів директор російських досліджень Американського інституту підприємництва (AEI) Леон Арон, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Арона Інституту сучасної Росії.


"У Путіна, як мені здається, є професійний, а може бути, і особистий кошмар - це повторення ситуації з Горбачовим, при якій реформи, що почалися з економіки, закінчилися крахом країни", - розповів директор російських досліджень AEI.


"На початку третього терміну Путіна виникло питання про легітимність режиму. У 2000-2008 роках основою легітимності було істотне зростання доходів населення, але в певний момент для його підтримки потрібні були серйозні реформи. Причому, як говорили багато економістів, не тільки Кудрін, навіть при цінах на нафту вище $100 за барель, зростання ВВП в Росії не перевищило би 2%", - додав Леон Арон.


Також він розповів, що реформи є ризиком, і тому необхідно застосовувати "патріотичну мобілізацію" в якості іншої основи легітимності.


"Щоб вона запрацювала, повинен бути ворог. Повинні бути Крим, Україна, Сирія. Повинна бути постійна пропагандистська кампанія, яка показують, що батьківщина в небезпеці і її треба захищати, але при цьому також демонструвати, що "танки наші швидкі" і у нас блискучі перемоги у зовнішній політиці", - пояснив директор AEI.


"На мій погляд, було б недалекоглядно і небезпечно вважати, що все це - пропаганда, а всередині Кремля ніхто не вірить в місію. Навпаки, вона є рушійною силою режиму", - резюмував Леон Арон.


Як повідомляв ONLINE.UA, з'явилося припущення про те, що  створення Національної гвардії Росії пов'язано зі страхами Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?