На заході України знайшли осередок "русского міра"
Категорія
Україна
Дата публікації

На заході України знайшли осередок "русского міра"

На заході України знайшли осередок "русского міра"
Джерело:  online.ua

Український капелан із зони АТО Микола Мединський (Залізняк) розповів, що на Заході України, у Львові та в Коломиї, до сих пір є церкви Московського патріархату, служителі яких свідомо чи несвідомо несуть своїм парафіянам ідеї так званого «русского міра».
Про це Мединський розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
За його словами, у справі перемоги на Сході України не варто покладатися тільки на силу зброї.
«Так, ми повинні зміцнювати армію, так, ми повинні дбати про неї, тому що хто не годує свою армію - приречений годувати чужу. Але ворога, який проходить через інформаційне поле, ми силою зброї не подолаємо», -вважає український капелан.
«Наприклад, Коломия, Галичина, Писанкова Коломия. Здається, все: там, як і у Львові, як і у Франківську, центр патріотичного духу, правда? А там є три московські церкви. У нашій Коломиї. І люди, які ходять в московську церкву чи то в Коломиї, чи в Почаєві, чи у Львові...», - продовжив Мединський.

Читайте також: Навіть прихильники РФ побачили, що "русскій мір" несе смерть: яскравий приклад з Донбасу
«Років сім-вісім тому я спілкувався з цими людьми. Питав (мені справді було цікаво): ось чому ви туди ходите? Чому ви ходите саме до російської церкви? Років сім-вісім тому від тих людей можна було почути просту і елементарну відповідь, заперечити якій було важко. Вони говорили: "Отче, Бог один, церква - найближча. Ми в політику не залазимо, ми від неї далекі, ми йдемо молитися Богу". І що ж ти людині заперечиш, правда?», - згадує український священик.
«А вже в 2012-2013 роках, перед Майданом, відповідь була зовсім іншою. Це були широко відкриті, здивовані очі - і одна і та ж фраза: "Як - чому? Це ж єдина канонічна церква!", - продовжив Мединський.
«Тому що кожен московський священик є ідеологом "русского міра". Свідомим або несвідомим. Навіть якщо священик - "хороший", про якого всі говорять: "Так наш батюшка в політику взагалі не вникає, він тільки молиться, тільки про молитву; ну да, правда, він московський, але він у нас хороший...", - продовжив капелан.
«Так, він може бути хорошою людиною, хорошим духівником. Але є такий вислів: з ким поведешся - від того й наберешся. Система або ламає людину, або використовує її в своїх цілях. Навіть якщо людина не хоче нести ідею "русского міра", але хоче нести ідею Христа», - вважає Мединський.


Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: У Московському патріархаті називають Київ російським містом і освячують церкви після бійців АТО

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?