На Закарпатті куплять шкільні автобуси замість вилучених для потреб АТО
Категорія
Культура
Дата публікації

На Закарпатті куплять шкільні автобуси замість вилучених для потреб АТО

На Закарпатті куплять шкільні автобуси замість вилучених для потреб АТО
Джерело:  УНН

Через відсутність транспорту діти кількох високогірних сіл змушені щодня добиратися до школи по 3-4 кілометри пішки в темряві і частину дороги - через ліс. Але вже з початку року почнеться процедура закупівлі шкільного автотранспорту замість того, який вилучено для потреб АТО, передає УНН.
За період декількох хвиль мобілізацій на Закарпатті було вилучено 20 шкільних автобусів, включаючи ряд високогірних сіл Великоберезнянського, Воловецького, Рахівського та Тячівського районів, повідомляють в Закарпатській ОДА.
"Надії, що автобуси повернуть, практично немає, частина з них знищені в ході бойових дій, інші в результаті інтенсивної експлуатації в надзвичайних умовах перебувають в аварійному стані і потребують капітального ремонту", - повідомляє губернатор області Геннадій Москаль.
Кошти, передбачені на покупку автобусів, будуть виділятися з розрахунку 50 на 50. Одну половину покриє освітня субвенція з держбюджету, другу - місцеві бюджети (включаючи обласний). У першу чергу закуплять шкільні автобуси замість вилучених в зону АТО. Крім того, шкільний транспорт отримають і інші села, де дітям важко добиратися до школи. Загалом, протягом цього року за кошти державного та місцевого бюджетів на Закарпатті будуть закуплені 44 шкільних автобуси.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?