На Запорізькому напрямку ліквідували російського генерала Горячова — росЗМІ
Категорія
Україна
Дата публікації

На Запорізькому напрямку ліквідували російського генерала Горячова — росЗМІ

На Запорізькому напрямку ліквідували російського генерала Горячова — росЗМІ
Джерело:  online.ua

Російські ЗМІ заявили про ліквідацію в Україні начальника штаба 35 загальновійськової армії РФ генерал-майора Сергія Горячева.

Джерело: росЗМІ

В Україні ліквідували російського генерала

Повідомляється, що він загинув від ракетної атаки 12 червня у Запорізькій області.

Так звані російські воєнкори стверджують, що Горячов раніше очолював російський контингент у Придністров'ї, командував військовою базою в Таджикистані, а також навчальним центром у Хабаровську.

Виходець із ВДВ, Горячев служив солдатом у Кіровабадській повітряно-десантній дивізії, після цього командував розвідротою, а потім парашутно-десантним батальйоном у 76-й дивізії, був начальником штабу 108 полку. Надалі очолював наш контингент у Придністров’ї, командував 27 омсбр, 201 військовою базою у Таджикистані, навчальним центром у Хабаровську. Вступивши до “СВО” командиром 5 окремої танкової бригади, “виріс” до заступника командувача 35 ОА (з отриманням звання генерал-майора), був призначений начальником штабу армії, - пишуть окупанти.

Пропагандисти також назвали Горячова «одним із найяскравіших і найефективніших воєначальників найвищого професіоналізму».

Також російські пропагандисти поскаржилися на важкі бої 12 червня "майже по всій лінії" на півдні та сході, особливо на Времівському виступі на стику Донецької та Запорізької областей.

Росіяни намагаються применшити успіхи ЗСУ

Нагадаємо, що українські війська здійснили успішні наступальні операції в західній частині Донецької та Запорізької областей. Це підтвердили російські воєнкори, намагаючись водночас применшити масштаби операцій.

За даними аналітиків з ISW, деякі російські джерела повідомили, що бої тривають у «сірій зоні» чи спірних районах або що українські сили діють у районах, які російські війська не повністю окупували.

Таким чином російські джерела намагаються применшити українські досягнення та не повідомляти про прорив українських сил через лінії оборони.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?