На засіданні Рамштайн союзники домовляться про надання Україні боєприпасів та ППО — FT
Категорія
Світ
Дата публікації

На засіданні Рамштайн союзники домовляться про надання Україні боєприпасів та ППО — FT

На засіданні Рамштайн союзники домовляться про надання Україні боєприпасів та ППО — FT
Джерело:  online.ua

На зустрічі у форматі Рамштайн союзники України візьмуть на себе зобов'язання передати Україні боєприпаси та засоби протиповітряної оборони.

Джерело:  Financial Times

Що обгоорять на новому Рамштайні

НАТО і Україна попередили, що українські військові стикнулися з нестачею боєприпасів. Ці потреби перевершили довгострокові запити щодо винищувачів або західних бойових танків.

Україна каже нам, що їм справді потрібно, — це боєприпаси та додаткові засоби протиповітряної оборони, - сказав один західний чиновник.

За словами американських посадовців, винищувачі є менш важливими в найближчій перспективі

Те, на чому ми справді маємо зараз зосередитися, — це здатність України захищати повітря, і вони зроблять це за допомогою артилерії ППО, оснащеної відповідними боєприпасами. Винищувачі не є і не будуть настільки ж здатними протистояти російським ВПС, як інтегрована система протиповітряної оборони, - сказав він.

За його словами, міжнародна спільнота намагатиметься продовжувати постачати Україні артилерію, необхідну їй для захисту.

Війна в Україні споживає величезну кількість боєприпасів і виснажує запаси союзників. Поточний рівень витрат України на боєприпаси в рази перевищує рівень нашого виробництва, — заявив у понеділок генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Підтримка протиповітряної оборони є необхідною через занепокоєння з приводу відносно не зменшених можливостей російських ВПС.

Західні офіційні особи стурбовані тим, що РФ може розгорнути більше повітряних сил під час весняного наступу Москви.

Зустріч також може включати переговори про збільшення прямих контрактів між Києвом і західними оборонними компаніями за посередництва та фінансування країн-союзників.

Це оптимізує потік поставок від виробничої лінії до поля бою.

Також на засіданні обговорять постачання винищувачів. За словами джерел видання, отримання літаків є довгостроковою метою для Києва і набагато менш важливою, ніж нагальні потреби, такі як боєприпаси.

Офіційні представники Вашингтона визнали, що США, ймовірно, нададуть Україні літаки, оскільки війна затягнеться — або принаймні дозволять своїм союзникам передати Україні F-16.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?