На Землі зафіксовано новий температурний рекорд - де найспекотніше місце на планеті
Категорія
Світ
Дата публікації

На Землі зафіксовано новий температурний рекорд - де найспекотніше місце на планеті

На Землі зафіксовано новий температурний рекорд - де найспекотніше місце на планеті
Джерело:  online.ua

Глобальне потепління, яке тягне за собою зміну клімату, набирає обертів. 17 серпня в національному парку Долина Смерті, розташованому в Каліфорнії, зафіксована найвища температура на Землі - 54,4°С. Національна погодна служба США поки перевіряє дані, і якщо вони підтвердяться, то ця температура буде вважатися рекордною на Землі, а Долина Смерті зміцнить своє звання найспекотнішого місця на планеті. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Новий температурний рекорд зафіксувала автоматична метеорологічна станція Національної служби погоди США в районі пічного струмка неподалік від кордону зі штатом Невада. Цей показник перевірятимуть - професор Джеймс Ренвік, фахівець з питань клімату з Веллінгтонського університету штату Вікторія, пояснив, що в цих випадках потрібні додаткові перевірки приладів, які повинні працювати коректно і точно. Він нагадав, що останній раз найвищу на Землі температуру в + 54°C фіксували в цій же Долині Смерті в 2013 році.

Як відомо, в історії також є дані, що в 1913 році в Долині Смерті була зафіксована температура 56,7°C. Але цю інформацію заперечують вчені, вважаючи, що тоді при вимірах була допущена помилка.

Важливо додати, что поточна рекордна спека не обмежується тільки пустелями - експерти повідомляють, що вона простягається від Арізони до штату Вашингтон, де вже протягом майбутнього тижня будуть встановлені більш сотні температурних рекордів. За останніми даними, вже в трьох містах США зафіксовано рекордно високі температури для серпня, які створюють екстремальні погодні умови, що тягнуть за собою катастрофічні наслідки - посуху і масштабні пожежі. У Центрі з контролю і профілактики захворювань також нагадали, що спека в США вбила більше людей, ніж інші екстремальні погодні умови.

Нагадаємо, в 2019 році Долина Смерті стала лідером рейтингу найспекотніших місць на планеті. У цей список також увійшла вулканічна місцевість Даллол в Ефіопії - вона, до речі, має найвищу середню температуру повітря серед усіх населених місць планети. Найспекотнішими місцями на Землі також вважаються місто Ель-Азізія в Лівії, де влітку температура повітря піднімається до 48°C, і суданський місто Ваді-Хальфа, в якому практично немає опадів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україну охопило глобальне потепління, яке в нашій країні відбувається швидше, ніж у всьому світі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?