На Землю насуваються потужні магнітні бурі: названі дати
Категорія
Україна
Дата публікації

На Землю насуваються потужні магнітні бурі: названі дати

На Землю насуваються потужні магнітні бурі: названі дати
Джерело:  online.ua

В середині травня на Землі очікуються кілька серій магнітних бур, які можуть негативно відбиватися на самопочутті людей. Невеликі магнітні коливання почнуться з 9 травня і завершаться тільки 17 числа, коли експерти прогнозують потужну магнітну бурю.

Про це повідомили фахівці рентгенівської астрономії Сонця ФІАН, передає ONLINE.UA.

Експерти попереджають, що магнітні бурі можуть викликати сильні головні болі і безсоння. Особливо небезпечні вони для метеочутливих людей, у яких в дні геомагнітних коливань можуть виникнути загострення хронічних захворювань, порушення роботи серцево-судинно системи, занепад сил, зниження працездатності і стреси.

Фахівці відзначають, що потужна магнітна буря 17 травня стане не останньою в 2018 році. Магнітна буря першого рівня G1 за п'ятибальною шкалою очікується на нашій планеті вже 2 червня.

У ці небезпечні дні медики рекомендують усім українцям бути пильними до свого здоров'я - більше відпочивати, гуляти на свіжому повітрі і спати. У період магнітних бур також краще відмовитися від фізичних навантажень і занять в спортзалах. Легше пережити магнітні бурі, по ствердженню лікарів, також допоможе правильна дієта - з раціону рекомендується виключити важку і жирну їжу, солоні прдукти і копченості, які краще замінити овочами, фруктами і трав'яними чаями.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в 2018 році на Землі очікується кілька десятків магнітних бур.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?