Наблизився до вершини - Роналду майже встановив приголомшливий абсолютний рекорд
Категорія
Спорт
Дата публікації

Наблизився до вершини - Роналду майже встановив приголомшливий абсолютний рекорд

Наблизився до вершини - Роналду майже встановив приголомшливий абсолютний рекорд
Джерело:  online.ua

Схоже, португальський футболіст Кріштіану Роналду не може довго жити без здобуття нових досягнень. У рейтингу гравців за забитими в офіційних матчах голами він посів вже другу сходинку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на журналіста Танкреді Палмера у Twitter.

За його словами, гучний дубль під час матчу "Ювентус" - "Лаціо" підняв португальського форварда на новий рівень у рейтингу. Він наразі має 734 голи у кар'єрі.

Раніше друге місце у статистиці належало бразильському гравцю Ромаріо. Його у 1994 році визнавали найкращим футболістом року. Його кар'єра завершилася 2009 року.

Першим у рейтингу забитих голів залишається легендарний Пеле. Бразилець здобув 767 вдалих ударів по воротах суперників.

Один з головних конкурентів Роналду, аргентинець Ліонель Мессі, здобув собі п'яте місце. Він за кар'єру забив 716 голів.

Водночас експерти видання Transfermarkt поставили аргентинця вище його португальського колеги. У статистиці з урахуванням результативних передач Мессі має кразі показники - 1014 гольових дій проти 985 у Роналду. Це попри вищу кількість голів у португальського форварда.

Ймовірно, це вказує на персональний аспект гри Роналду, у той час як Мессі, схоже, більш орієнтований на командні здобуття.

Як повідомляв ONLINE.UA, у матчі проти "Лаціо" Роналду відкрив рахунок у пенальті. Цей гол став для нього 50-м в італійському національному турнірі.

Португалець після матчу проти "Лаціо" став першим футболістом, який має у своїй кар’єрі 50 голів у чемпіонатах Англії ("Манчестер Юнайтед"), Іспанії ("Реал"), а також Італії.

Ювілейний гол зіркового гравця відбувся на 61-му поєдинку у лізі. Раніше статус футболіста, який забив 50 м’ячів за найменшу кількість матчів, належав українцю Андрію Шевченку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?