НАБУ назвало причини провалу судів над Вовком з ОАСК
Категорія
Політика
Дата публікації

НАБУ назвало причини провалу судів над Вовком з ОАСК

НАБУ назвало причини провалу судів над Вовком з ОАСК
Джерело:  online.ua

Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк ігнорує судові засідання та маніпулює інформацією на власну користь, вважають у Національному антикорупційному бюро. Детективи не можуть доставити скандального посадовця на засідання через обмеження доступу до будівлі ОАСК. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу бюро.

За версією детективів, вони двічі намагалися примусово доставити Вовка на засідання суду - 8 та 16 лютого. Утім, це було неможливо через відсутності права на затримання чи проникнення на приватну або іншу територію. До ОАСК вони також не можуть потрапити через заподіяні заходи судді.

“Окрім того, що детективам НАБУ в ОАСК постійно повідомляють про відсутність голови на робочому місці через його перебування у відпустці, там змінили пропускний режим. З листопада 2020 року потрапити на другий поверх, де знаходиться робоче місце підозрюваного голови суду, стороннім особам можна лише за дозволом, який, в свою чергу, надає один із підозрюваних учасників злочинної організації, очолюваної головою ОАСК. Наразі детективи утримуються від силового проникнення до судової установи”, - додали в НАБУ.

Одночасно із цим Вовк у соціальних мережах публікую офіційні заяви, в яких відверто суперечить тезі про свою відпустку. У Facebook він наголосив, що постійно знаходиться на робочому місці, а от детективи його ніяк не “знайдуть”.

НАБУ дорікнуло генеральному прокурору, який має повноваження для припинення такої ситуації.

“Починаючи з липня 2020 року і до сьогодні, детективи НАБУ тричі ініціювали перед Генеральним прокурором клопотання про надання дозволу на затримання підозрюваного голови ОАСК для звернення з цими клопотаннями до ВРП. Однак ОГП досі цього не зробив. Голова та судді ОАСК грубо порушують законні вимоги слідства та суду, прикриваючись пунктами КПК України щодо гарантій суддівської недоторканості, а також суперечливою позицією Вищої ради правосуддя, яка не може мати преюдиційного значення і спростовується рішеннями ВАКС”, - резюмували в бюро.

Як повідомляв ONLINE.UA, український президент Володимир Зеленський запропонував новий законопроєкт, який обмежує повноваження Окружного адміністративного суду Києва, що відомий скандальним суддею Павлом Вовком. З його підсудності пропонують виключити оскарження рішень Кабінету міністрів, Нацбанку, а також низки інших центральних органів виконавчої влади.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?