НАБУ почало розслідування проти юриста Порошенко - ЗМІ
Категорія
Економіка
Дата публікації

НАБУ почало розслідування проти юриста Порошенко - ЗМІ

НАБУ почало розслідування проти юриста Порошенко - ЗМІ

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) відкрило кримінальну справу проти члена Виший раді правосуддя Олексія Маловацький, який обіймав раніше посаду заступника керівника юридичної служби кандидата в президенти України Петра Порошенка, повідомляє ІА «Українські Новини», передає ONLINE.UA.

Про це пише видання Новий час Бізнес з посиланням на джерело в НАБУ. Маловацького ЗМІ пов'язують із заступником глави АП Олексієм Філатовим і екс-главою АП Борисом Ложкіним.

Відзначається, що Центр протидії корупції подав заяву в НАБУ за фактом зловживання владою членом Вищої ради правосуддя Олексієм Маловацьким в інтересах маловідомої компанії з оточення президента Порошенко "Аркона Газ-Енергія" з метою одержання неправомірної вигоди.

«Всі наведені обставини вказують на те, що Маловацький Олексій Володимирович - Член Вищої ради правосуддя, будучи особою, яка займає особливе становище, скоїв кримінальний злочин, передбачений ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України, і зазначені в заяві фактичні обставини, що вимагають перевірки в ході проведення досудового розслідування », - йдеться в заяві Центру протидії корупції, яке є в розпорядженні видання.

Журналіст Олександр Дубинський в Facebook відзначає, що Маловацький є креатурою екс-глави АП Бориса Ложкіна.

«Плідна (в лапках) робота Ложкіна в адміністрації президента Порошенко - нарешті, почала приносити йому заслужену популярність. Люди Ложкіна, які з його подачі з'явилися в АП, стають фігурантами кримінальних розглядів НАБУ. А ці розгляди, в свою чергу, розкривають нам деталі тіньових схем, спрямованих на незаконне збагачення оточення Порошенко», - зазначає журналіст.

За його словами, мова йде про рішення Госгеонадра передати дозвіл на видобуток 1,6 млрд куб. м газу і 130 тис тонн конденсату маловідомій компанії "Аркона Газ-Енергія" в обхід відкритого конкурсу і за заниженою в десятки разів ціною.

«Після чого ця компанія перейшла під контроль члена Вищої ради правосуддя Олексія Маловацький, проти якого НАБУ сьогодні порушило кримінальну справу. Права на видобуток газу і конденсату оціночною вартістю в 450 млн доларів обійшлися йому в 3,5 млн гривень ... В одному з розслідувань, я описував ще одну схему з оформлення на Маловацький ласого активу. Людина Філатова повинен був купити у одеських бізнесменів за 1 долар 50% акцій у фірмах, які володіють земельною ділянкою в Іллічівському порту під будівництво зернового терміналу», - зазначає Дубинський.

Нагадаємо, раніше журналісти програми Схеми повідомили, що 18 травня 2017 року, Держгеонадра передала спеціальний дозвіл фірмі "Аркона Газ-Енергія" без всякого аукціону. Він обійшовся їй всього в 3,8 млн грн. В Укрнафті стверджують, що це в кілька десятків разів нижче ринкової ціни.

Крім того, Схеми знайшли і більш істотні докази зв'язку Маловацького - юриста з команди Порошенко, нині члена Вищої ради правосуддя, з фірмою, яка отримала дозвіл на видобуток газу в Полтавській області.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?