НАБУ почало термінові обшуки у кількох містах - що відбувається
Категорія
Події
Дата публікації

НАБУ почало термінові обшуки у кількох містах - що відбувається

НАБУ почало термінові обшуки у кількох містах - що відбувається
Джерело:  online.ua

Правоохоронні органи України та Польщі викрили потужну корупційну схему. На тлі новин про перші затримання Національне антикорупційне бюро оголосило про обшуки в Укравтодорі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

За оприлюдненими даними, обшуки організовані у координації з Центральним антикорупційним бюро Польщі - Centralne Biuro Antykorupcyjne. Також до процесу причетна Окружна прокуратура.

Обшуки проводять у Києві, Львові та Польщі. Влада двох країн веде спільне розслідування цілої низки злочинів у галузі дорожнього господарства.

"Слідчі дії здійснюють силами міжнародної слідчої групи в офісах Укравтодору, компаній-учасниць тендерів державної агенції, а також за місцем проживання колишніх посадовців державної агенції та громадян Польщі-ймовірних учасників злочинної організації", - зауважили у НАБУ.

Також українські правоохоронці підтвердили факт затримання польського громадянина за підозрою у корупційних злочинах. Він раніше обіймав посаду в керівництві Укравтодору.

У Польщі, згідно з останніми даними, Центральне антикорупційне бюро затримало колишнього міністра транспорту країни та колишнього голову Укравтодору Славоміра Новака. Його підозрюють в корупції, відмиванні грошей і керівництві організованим злочинним угрупованням.

Новак очолював українське дорожнє відомство з жовтня 2016 року. У вересні 2019 року НАЗК офіційно заявило, що порушило справу у зв’язку з поданням неправдивої декларації Новаком, запевняючи, що він недооцінив вартість свого автомобіля та приховав кошти на банківських рахунках. Зразу ж після цих звинувачень Новак пішов у відставку, мотивуючи це отриманням нової пропозиції про роботу.

Як повідомляв ONLINE.UA, затримання стало результатом міжнародного розслідування, проведеного спільною групою прокурорів з Польщі та України. Не можна не звернути увагу на той факт, що у районній прокуратурі Варшави Новаку загрожують 6 обвинувачень, пов’язаних з періодом, коли він відповідав за Укравтодор.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?