НАБУ та САП підтвердили затримання голови Верховного суду Князєва. Йому готують підозру
Категорія
Україна
Дата публікації

НАБУ та САП підтвердили затримання голови Верховного суду Князєва. Йому готують підозру

НАБУ та САП підтвердили затримання голови Верховного суду Князєва. Йому готують підозру
Джерело:  online.ua

Національне антикорупційне бюро та Спеціальна антикорупційна прокуратура повідомили, що затримано голову Верховного суду Всеволода Князєва та ще одного фігуранта у справі про корупційну схему. Підозри поки нікому не вручали.

Джерело: брифінг НАБУ та САП

Князєва та ще одного фігуранта справи про корупцію затримано

Правоохоронці повідомили, що у Верховному суді створили злочинне угрупування (так званий «бекофіс») під керівництвом Всеволода Князєва.

Викриття, яке ми зробили — це найбільш резонансна справа за період діяльності НАБУ та САП, найбільше викриття найвищої посадової особи в судовій гілці влади, - сказав директор НАБУ Семен Кривонос.

Він повідомив, що НАБУ стало відомо про дяльність злочинного угруповання у судовій гілці влади з залученням керівництва у цій сфері.

Правоохоронці здійснили оперативне проникнення і провели спецзавдання під прикриттям.

Корупційна справа стосувалася олігарха Жеваго

За словами Кривоноса, корупційна схема повʼязана з рішеннями на користь власника групи "Фінанси та кредит" бізнесмена Костянтина Жеваго у справі про Полтавський гірничозбагачувальний комбінат.

Жеваго домовився з керівником одного з адвокатських обʼєднань передати хабар керівництву суду"за ухвалення потрібного для цього підприємця рішення".

За кілька днів після встановлення контакту 15 березня мало відбутись засідання по даній справі, предметом якого було обговорення. Внаслідок попередньої домовленості — засідання було перенесене, щоб можна було відтягнути час для акумулювання коштів, - сказав Кривонос.

Паралельно, за його словами, бізнесмен почав передавати гроші адвокату, вже 19 квітня Верховним Судом було ухвалено рішення.

На початку травня адвокат-учасник цього злочинного угрупування отримав від керівництва Верховного Суду вказівку, щодо розподілу цієї неправомірно вигоди серед учасників злочинного угрупування — суддів, - повідомили в НАБУ.

У НАБУ розповіли, що 3 травня була отримана перша частина хабаря, а 15 травня передали другу частину, “яка була зафіксована на гарячому".

Нагадаємо, що 15 травня стало відомо про викриття корупційної схеми у Верховному суді. Радник голови Офісу президента Сергій Лещенко повідомив, що йжеться про 3 млн доларів хабаря.

Всеволод Князєв став головою Верховного суду 1 грудня 2021 року. Раніше він був секретарем Великої палати ВС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?