НАБУ відкрило 3 справи проти голови Нацбанку Смолія
Категорія
Україна
Дата публікації

НАБУ відкрило 3 справи проти голови Нацбанку Смолія

НАБУ відкрило 3 справи проти голови Нацбанку Смолія
Джерело:  online.ua

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) відкрило три провадження за фактом декларування недостовірної інформації ОЧІЛЬНИКОМ Національного банку Яковом Смолієм. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на керівника прес-служби Нацагенства з боротьби з корупцією (НАЗК) Олександра Свириденка.

"Зареєстровані три провадження. Вони відкриті на підставі обґрунтованих висновків НАЗК, які ми направили в НАБУ. Вони стосуються недостовірного декларування", - сказав Свириденко.

Він також зазначив, що слідчі НАБУ запросили додаткові відомості, що стосуються декларацій, і на сьогодні вже отримали від НАЗК доступ до декларацій Смолія.

Як відомо, в серпні в НАЗК заявили про порушення на мільйони в декларації глави НБУ. Так, Смолій "забув" внести у декларації за три роки майна більш ніж на 18 млн гривень. Тоді в НБУ стверджували, що Яків Смолій не отримував інформацію про результати перевірки його декларацій, але готовий співпрацювати з антикорупційними органами.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Національне антикорупційне бюро України звинуватило  ексгенпрокурора Юрія Луценка в тому, що він заважає притягати до відповідальності причетних до корупційних зловживань на митниці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?