НАБУ "відшукало" скандального суддю Вовка та вручило повістку
Категорія
Політика
Дата публікації

НАБУ "відшукало" скандального суддю Вовка та вручило повістку

НАБУ "відшукало" скандального суддю Вовка та вручило повістку
Джерело:  online.ua

Скандальний суддя Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк отримав повістку про виклик на допит. Представники Національного антикорупційного бюро буквально упіймали посадовця напередодні, 23 грудня, на святкуванні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу агентства.

Детективи НАБУ та САП чекатимуть посадовця 5 січня на судовому засіданні ВАКС.

"Вручення повістки відбулося під час святкування, організованого колишнім народним депутатом України, президентом одного із юридичних ВНЗ України. На цьому святкуванні оголошений у розшук голова ОАСК перебував як запрошений гість. Окрім нього, там були присутні і голова та судді Конституційного Суду України, які також мають процесуальний статус свідків у кримінальному провадженні щодо захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України (ВККСУ), Вищою радою правосуддя (ВРП), створення штучних перешкод у їхній роботі, а також шляхом втручання у діяльність державних діячів", - наголосили у НАБУ,

Також детективи зауважили, що незвичні умови спровоковані самим Вовком, адже він три місяці ігнорує виклики на допити як підозрюваний.

"Ще у жовтні 2020 року НАБУ та САП скерували до Вищого антикорупційного суду клопотання про обрання голові ОАСК запобіжного заходу. Проте судові засідання з розгляду цього питання не відбувалися через неявку підозрюваного. Тому слідство вдавалося до інших шляхів виклику підозрюваного, надсилаючи повістки за місцем його роботи. Однак і тут виникла перешкода: апарат суду повідомляв НАБУ про неможливість вручення повісток "у зв’язку із відмовою особи від їх отримання", - наголосили в НАБУ.

На оприлюдненому відеоролику можна побачити, що суддя-скандаліст викидає отримані документи обратно, коли сідає в автомобіль.

Як повідомляв ONLINE.UA, українським журналістам вдалося дізнатися резонансну інформацію про одного з членів команди очільниці Офісу генерального прокурора Ірини Венедіктової. Під час нового розслідування виявилося, що перший заступник генпрокурорки Роман Говда, будучи прокурором столиці, обговорював із головою Окружного адміністративного суду Києва Павлом Вовком вигідне йому судове рішення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?