НАБУ взялося розслідувати історію з рідними Авакова
Категорія
Політика
Дата публікації

НАБУ взялося розслідувати історію з рідними Авакова

НАБУ взялося розслідувати історію з рідними Авакова
Джерело:  Наші гроші

Національне антикорупційне бюро України

підозрює колишнє керівництво Дергачівської райдержадміністрації в незаконному відчуженні земельної ділянки площею 18,15 га в інтересах АТ "Інвестор", частина акцій якого належить дружині та синові глави МВС Арсена Авакова.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

Наші гроші

.


У постанові Солом'янського районного суду Києва кажуть, що наприкінці грудня 2005 року РДА та "Інвестор" уклали договір купівлі-продажу земельної ділянки несільськогосподарського призначення на території Черкасько-Лозівської сільської ради Дергачівського району Харківської області.


Ця земля з 2001 року була в оренді у "Інвестора" - на ній розташовувався оздоровчий табір "Лісова стежка". У 2006 році "Інвестор" перепродав ділянку своєму дочірньому підприємству "Інвестор Еліт Буд".


З матеріалів суду відомо, що на початку липня НАБУ зареєструвало кримінальне провадження про незаконний продаж цієї землі. У своєму клопотанні детектив вказав, що за нормами Земельного кодексу та постанови уряду перед продажем ділянки повинен бути розроблений і затверджений проект землеустрою для відведення.


Але Дергачівська РДА таких рішень не приймала, а відразу ж розпорядженням "Про продаж земельної ділянки несільськогосподарського призначення АТ "Інвестор" вирішила здійснити продаж земельної ділянки.


Частина ділянки площею 7,74 га розташована в межах с. Лісове і розпоряджатися нею мала право тільки сільрада. Інша частина ділянки площею 7,1 га відноситься до земель лісового фонду. І її розмір перевищив допустимий розмір (до 5 га) для передачі таких ділянок в приватну власність.


НАБУ звернулося до суду за дозволом про доступ до документів, які зберігаються в Дергачівській РДА та стосуються відносин з АТ "Інвестор". Суд це клопотання задовольнив.


42% акцій харківського АТ "Інвестор" належать дружині нинішнього міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Інні Аваковій, яка є головою наглядової ради підприємства. Ще 1,69% акцій належить синові міністра Олександру Авакову. Також майже 10% акцій володіє народний депутат Ігор Котвицький, який фігурує в кримінальному провадженні НАБУ про незаконне виведення з України 40 млн доларів.


У 2011 році прокуратура в суді змогла довести, що Дергачівська РДА перевищила повноваження при продажу 18,15 АТ "Інвестор". Але після зміни влади "Інвестор Еліт Буд" зумів відсудити ці рекреаційні землі. У 2015 році ця земля була перепродана ТОВ "Лісова поляна". Її основний бенефіціар - Інна Авакова.


Нагадаємо, в 2005-2010 роках Арсен Аваков очолював Харківську обласну державну адміністрацію.


Раніше повідомлялося, що

Солом'янський суд Києва дозволив детективам НАБУ перевірити дзвінки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова у справі про закупівлю заплічників для МВС в фірмі, з якою пов'язують його сина Олександра

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?