НАБУ забов'язали почати розслідування зловживань Луценка
Категорія
Політика
Дата публікації

НАБУ забов'язали почати розслідування зловживань Луценка

НАБУ забов'язали почати розслідування зловживань Луценка
Джерело:  ТСН

Представники Солом'янського районного суду Києва зобов'язали правоохоронців НАБУ розпочати кримінальне провадження стосовно генпрокурора Юрія Луценка та його потенційних зловживань. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ТСН".

Відомо, що 13 жовтня 2018 року зафіксоване звернення заявника до очільника Верховної Ради Андрія Парубія. Той повідомив про кримінальний злочин, вчинений керівником ГПУ та оцінений як зловживання владою (ст. 364 ККУ).

Відповідне звернення направили до НАБУ 1 лютого 2019 року. Відомство не зреагувало необхідним чином та не відкрило провадження.

Вже 5 серпня суд підтримав заявника щодо ігнорування правоохоронцями звернення та зобов'язав НАБУ ініціювати розслідування. Детективи мають 24 години для відкриття провадження про можливе зловживання Луценка від моменту отримання копії постанови.

Як повідомляв ONLINE.UA, Луценко раніше заявив, що планує піти у відставку. Він залишить посаду генерального прокурора України у день, коли офіційно отримає повноваження Верховна Рада нового скликання. Зараз посадовець знаходиться у відпусці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?