Над Чорним морем стався небезпечний повітряний інцидент між Росією і США
Категорія
Події
Дата публікації

Над Чорним морем стався небезпечний повітряний інцидент між Росією і США

Над Чорним морем стався небезпечний повітряний інцидент між Росією і США
Джерело:  РІА Новини

Над Чорним морем російський винищувач Су-30 здійснив небезпечне перехоплення розвідувального літака США P-8A Poseidon, який нібито міг збирати дані про сили окупанта в Криму.

Про це розповів депутат Держдуми РФ Дмитро Бєлік, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.

Читайте також: Безпілотник США розвідав небо над окупованим Донбасом

За даними Пентагону, інцидент стався ще в суботу, 25 листопада, - американське повітряне судно виконувало завдання в міжнародному повітряному просторі і не провокувало повітряні сили РФ, коли Су-30 пролетів на відстані в 15 метрів від P-8A Poseidon, створивши завихрення повітря, які збили його з курсу і піддали сильній турбулентності.

У той же час, в Росії впевнені, що в Чорному морі на даний момент не проводяться глобальні навчання, і присутність розвідувального літака можна пояснити тільки наміром США отримати розвіддані про російське угруповання в Криму.

Як повідомляв ONLINE.UA, в серпні російський військовий літак здійснив розвідувальний політ над секретною зоною повітряного простору над Вашингтоном.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?