Над Землею сталася гігантська аномалія - ​​до чого готуватися
Категорія
Технології
Дата публікації

Над Землею сталася гігантська аномалія - ​​до чого готуватися

Над Землею сталася гігантська аномалія - ​​до чого готуватися
Джерело:  online.ua

Над Землею зафіксували гігантську аномалія в магнітному полі. Вона, зокрема, спостерігається над Південною Америкою та південною частиною Атлантичного океану. У NASA б'ють на сполох - експерти попереджають, що через негативний вплив заряджених сонячних частинок, які близько проникають до поверхні планети, можуть виходити з ладу комп'ютери, а також порушуватися порядок отримання даних з супутників. У NASA відстежують і вивчають аномалію, відзначаючи, що поки вона не надає серйозного впливу на повсякденне життя жителів Землі, передає ONLINE.UA.

Вчені вже з'ясували, що аномалія виникла через дві особливості ядра Землі - нахилу її магнітної осі і потоку розплавлених металів всередині її зовнішнього ядра. Вони пояснюють, що магнітне поле Землі діє як щит навколо планети, відображаючи і вловлюючи заряджені сонячні частинки, але зараз воно ослабло.

Експерти планують продовжувати спостереження над аномалією, оскільки вона зазнає деякі зміни в морфології і повільно рухається. Ці дані дозволять їм отримати нове розуміння процесів ядра Землі і того, як вони впливають на інші процеси планети.

"Не дивлячись на те що Південно-Атлантична аномалія рухається повільно, вона зазнає деякі зміни в морфології, тому важливо продовжувати спостерігати за нею і виконувати місії", - сказав геофізик Центру космічних польотів NASA Террі Сабака.

Як повідомляв ONLINE.UA, в серпні Україну накриють кілька магнітних бур  різної інтенсивності. Найближчі геомагнітні шторми очікуються 21-22 і 29 серпня. У ці дні краще уникати серйозного фізичного навантаження, так як вони разом з геомагнітної активністю можуть стати ударом для організму і спровокувати великий занепад сил.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?