Надішліть авіаносець! Мережу схвилювала "перепалка" Японії і Росії через бази США
Категорія
Світ
Дата публікації

Надішліть авіаносець! Мережу схвилювала "перепалка" Японії і Росії через бази США

Надішліть авіаносець! Мережу схвилювала "перепалка" Японії і Росії через бази США

Японія допустила розміщення військових баз США на Південних Курилах, якщо їх поверне Російська Федерація.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Ленту.ру", яка цитує Asahi.
Під час візиту в Москву 9 листопада цього року генеральний секретар Ради національної безпеки Японії Сетаро Яті провів переговори з секретарем Ради безпеки Росії Миколою Патрушевим. Відповідаючи на питання російської сторони про ймовірність появи американських військових баз на Курильських островах, японський чиновник відповів: "Так, така можливість існує".
За його словами, після того, як Японія отримає острова, вони автоматично підпадають під договір про гарантії безпеки між США і Японією, що дозволить розмістити там військові бази.
У той же час Кремль відмовився коментувати можливе розміщення американської бази.
"Ми зміст таких зустрічей не оприлюднюємо, тим більше, коли вони носять закритий характер", - сказав журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.
Крім того, Путін в інтерв'ю японським журналістам заявив, що Москва не може "абстрагуватися від наявності певних союзницьких зобов'язань Японії при розгляді різних чутливих питань в наших двосторонніх відносинах".

Читайте також: М іняємо пса на острови: соцмережі насмішив японський подарунок Путіну
Соцмережі збуджені такою новиною.




Як повідомляв ONLINE.UA, раніше японська сторона заявила, що дозволить жителям Південних Курил залишитися на островах, якщо Росія передасть їх Японії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?