Надійшли чудові новини з ЄС - перші подробиці
Категорія
Економіка
Дата публікації

Надійшли чудові новини з ЄС - перші подробиці

Надійшли чудові новини з ЄС - перші подробиці
Джерело:  online.ua

В результаті досягнення угоди з Міжнародним валютним фондом щодо нової програми, Україна нарешті отримала можливість отримати 500 мільйонів євро допомоги від ЄС. Такою приємною інформацією поділилася міністрека фінансів Оксана Маркарова в своїх соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

Чиновниця звернула увагу на те, що гроші від Євросоюзу можуть надійти на "дуже вигідних умовах". За попередніми даними, Україна отримає допомогу найближчими місяцями.

Як відомо, 7 грудня Міжнародний валютний фонд досяг домовленості з Кабміном про нову трирічну програму розширеного фінансування EFF на 4 млрд спеціальних прав запозичення (SDR) – близько 5,52 млрд доларів.

 Варто нагадати, що нещодавно очільниця Мінфіну Оксана Маркарова заявляла, що планує припинити співпрацю з Міжнародним валютним фондом, щоб Україна з 2023 року забезпечувала себе сама. Згідно з даними джерел у різних держструктурах, Україна не встигне отримати остаточне рішення від МВФ до кінця 2019 року, але може ще у грудні підписати меморандум про подальшу співпрацю. Наступна можливість офіційно отримати програму Фонду у України буде в лютому 2020 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше влада ЄС зважилася на гучну обіцянку перед Нормандією. Високий представник ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель перед засіданням Ради ЄС у закордонних справах у Брюсселі заявив, що неоднозначна позиція Франції щодо РФ не послабить позицію України на саміті в нормандському форматі 9 грудня у Парижі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?