Надійшли хороші новини з НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Надійшли хороші новини з НАТО

Надійшли хороші новини з НАТО
Джерело:  online.ua

Новий головнокомандувач Об'єднаними збройними силами НАТО в Європі генерал Тод Уолтерс заявив, що Альянс буде розширювати військову підтримку України. Про це він повідомив в ході прес-конференції за підсумками засідання військового комітету альянсу, яке транслювалося на YouTube NATO News, передає ONLINE.UA.

За словами генерала, йдеться про продовження навчання військ та про розширену співпрацю з метою захисту території України.

"Що стосується підтримки України з боку США, то ми будемо продовжувати сильне співробітництво у сфері навчання, яке у нас було в останні роки, – пояснив він.

Згодом очільник військового комітету НАТО Стюарт Піч повідомив, що на полях засідання провів зустріч з колишнім главою Генерального штабу Збройних сил України Віктором Муженком, який був звільнений президентом Володимиром Зеленським 21 травня. Піч підкреслив, що блок вкотре підтвердив екс-главі Генштабу ЗСУ прихильність у подальшій підтримці України в оборонній сфері.

Варто зазначити, що генерал Військово-повітряних сил США Тод Уолтерс був обраний новим головнокомандуючим НАТО в Європі 3 травня. До цього він був головнокомандувачем ВПС в Європі і Африці.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно генеральний секретар НАТО Єнс  Столтенберг провів телефонну розмову з новообраним президентом України Володимиром Зеленським  і запросив його відвідати штаб Альянсу в найближчому майбутньому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?