Надважливе завдання: в Антонові заговорили про відродження "Мрії"
Категорія
Україна
Дата публікації

Надважливе завдання: в Антонові заговорили про відродження "Мрії"

Надважливе завдання: в Антонові заговорили про відродження "Мрії"
Джерело:  online.ua

Керівництво державного концерну "Антонов" заявило, що відновлення "Мрії" — надважливе завдання, однак з термінами цього процесу воно наразі не визначилося.

Джерело: Фейсбук-сторінка  ANTONOV Company

Літак "Мрія" обов'язково відбудують

За словами представників концерну, окремі основні агрегати для планера літака є в наявності.

Проте нова "Мрія" має відповідати сучасним та перспективним нормам льотної придатності, а також бути обладнано відповідно до переліку завдань, які вона буде виконувати, - заявили в "Антонові".

Як стверджують експерти, це вимагатиме проведення великого обсягу розрахунково-конструкторських робіт, обрання та закупівлі відповідних комплектуючих, проведення програми випробувань та ін.

Окрім того, наголошується, що об'єм фінансування та можливість використання компонентів Ан-225, який піддався руйнуванням, буде визначатися спеціальною комісією. Джерела фінансування також визначатимуться державою. Ті кошти, які вже надійшли до фонду, будуть використані винятково для реалізації проєкту з відбудови "Мрії".

Щодо термінів, наразі говорити про них передчасно, адже програма має бути ретельно опрацьована, - наголосили представники концерну "Антонов".

Як уже згадувалося раніше, Державне підприємство "Антонов" озвучили пропозицію започаткувати Міжнародний фонд відродження транспортного літака Ан-225 "Мрія" - як відомо, його знищили російські окупанти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?