Надзвичайну ситуацію через COVID-19 вводять у Запоріжжі - що варто знати
Категорія
Україна
Дата публікації

Надзвичайну ситуацію через COVID-19 вводять у Запоріжжі - що варто знати

Надзвичайну ситуацію через COVID-19 вводять у Запоріжжі - що варто знати
Джерело:  online.ua

У Запоріжжі вже у середу, 25 березня, введуть надзвичайну ситуацію на тлі поширення нового коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на публікацію міського голови Володимира Буряка у Facebook.

За даними мера, місцеві фахівці підтвердили перші випадки коронавірусної інфекції. Тести проведені напередодні — у вівторок, 24 березня.

Йдеться про чотирьох українців, які повернулися з Єгипту й Куршевеля. Їхній вік коливається від 41 до 55 років.

"Коронавірус уже в Запоріжжі, тож сьогодні з 14.00 за рішенням виконкому ми вводимо надзвичайну ситуацію в місті. Але я прошу всіх не панікувати та вкотре наполягаю на необхідності залишатися вдома та виходити на вулицю тільки за крайньої потреби!" - підкреслив Буряк.

Він зазначив, що усі лікарні Запоріжжя готові боротися проти коронавірусу. Міськрада передбачає виділити додаткові 100 мільйонів гривень на забезпечення установ.

Окрім того напередодні Запоріжжя отримало першу партію ПЛР-тестів. Усі 2 700 екземплярів нададуть лікарням первинної ланки.

Як повідомляв ONLINE.UA, Міністерство охорони здоров’я повідомляє, що в Україні зафіксували 113 випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Офіційні дані щодо підтверджених випадків COVID-19 надходять до Центру громадського здоров’я України щодня по завершенню досліджень усіх обласних лабораторних центрів та вірусологічної референс-лабораторії ЦГЗ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?