"Нафтогаз" анонсував нове зниження ціни на газ
Категорія
Економіка
Дата публікації

"Нафтогаз" анонсував нове зниження ціни на газ

"Нафтогаз" анонсував нове зниження ціни на газ
Джерело:  online.ua

Цьогоріч у червні НАК "Нафтогаз України" знизить ціну на газ, що відпускається промисловим споживачам на умовах передоплати, на 7,9% (на 496 гривень) у порівнянні з діючою в травні - до 5,803 тисяч гривень за 1 тисячу кубометрів із ПДВ, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу компанії.

Вказано, що дана ціна актуальна для споживачів, які закуповують газ обсягом понад 50 тис. куб. м у місяць за умови відсутності боргів перед енергохолдингом.

"Для промислових підприємств, які закуповують газ без передоплати, ціна в червні становитиме 6,423 тис. грн за 1 тис. куб. м (із ПДВ), що на 7,6% (на 525 грн) нижче, ніж у травні", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що в Україні 4 роки тому скасували держрегулювання цін на газ для всіх категорій споживачів, окрім населення і ТКЕ для потреб населення. З цього часу "Нафтогаз" поставляє газ промисловим споживачам, бюджетним організаціям та іншим суб'єктам господарювання на ринкових умовах.

Як повідомляв ONLINE.UA, кандидат економічних наук Костянтин Денисов, коментуючи заяви голови "Нафтогазу" про високу ймовірність нової газової кризи для України з боку Росії, стверджує, що наразі  їх можна розглядати як підготовку до підвищення цін на газ, зокрема для населення, ТКЕ, бюджетних установ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?