Нафтогаз готує гарні новини всій Україні. Коболев натякнув на безпрецедентність
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нафтогаз готує гарні новини всій Україні. Коболев натякнув на безпрецедентність

Нафтогаз готує гарні новини всій Україні. Коболев натякнув на безпрецедентність
Джерело:  online.ua

Керівництво НАК "Нафтогаз Україна" припускає абсолютне заповнення підземних сховищ "блакитного палива" упродовж жовтня. Посадовці зауважили, що таке становище може стати безпрецедентним за останні роки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву голови правління Андрія Коболєва в українському телеефірі.

За його словами, Україна вже близька до заповнених сховищ.

"Наші українські сховища заповнені на 90%. Такого не було дуже-дуже давно. Я очікую, що до кінця цього місяця це заповнення може досягти навіть 100%", - пояснив Коболєв.

Він додав, така ситуація склалася здебільшого завдяки приватним трейдерам. Наявна пропозиція газу на українському ринку впливатиме на його ціну для споживачів упродовж наступної зими, передбачається, що паливо дешевшатиме для людей.

Станом на початок жовтня українські запаси газу у підземних сховищах сягали понад 28 мільярдів кубометрів — це рекордний показник для останніх років.

За минулий зимовий сезон, який тривав з 1 листопада 2019 року до 26 березня 2020-го, обсяг газових запасів упав до рівня у 15,784 мільярда кубометрів. Упродовж сезону використали майже 6 мільярдів кубометрів палива.

У вересні на офіційному рівні "Нафтогаз" констатував підвищення ціни на газ по всій Україні. Раптове підвищення ціни на газ в Україні сталося з природних для цього періоду причин, стверджують в НАК. Голова правління компанії Андрій Коболєв пояснив, ціна завжди підіймається після літа. За його словами, подібну тенденцію можна спостерігати щороку.

Як повідомляв ONLINE.UA, постанову уряду про покладання спеціальних обов’язків(ПСО) на постачальників природного газу було припинено з 1 серпня 2020 року. Думки на ринку щодо такого рішення розділилися: багато представників нафтогазового сектора назвали цю подію «скасуванням газового кріпацтва» і "відкриттям газового ринку", деякі ж — виступають активно проти через надмірну монополізацію, яка може розвинутися в майбутньому

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?