Нафтогаз іронічно розіграв Газпром в День сміху
Категорія
Україна
Дата публікації

Нафтогаз іронічно розіграв Газпром в День сміху

Нафтогаз іронічно розіграв Газпром в День сміху
Джерело:  online.ua

1 квітня, в День сміху, головний комерційний директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко "відмовився" від боргу російського монополіста "Газпрому" в розмірі 4,6 млрд доларів. Також в українській газовій компанії "пообіцяли" відмовитися від перегляду цін за контрактами з "Газпромом" і "не вимагати" компенсації, навіть якщо будуть зірвані обсяги по транзиту російського газу.

Відповідне звернення до "Газпрому" опублікував Вітренко на своїй сторінці в соцмережі, передає ONLINE.UA.

Читайте також: Газпром намагається оскаржити рішення Стокгольмського суду за договором з Нафтогазом

"Ми вирішили. Газпром прав ... Це ми повинні йому 2,2 млрд доларів за відібраний у 2014 році газ. Також ми не відмовляємося від обнулення компенсації Газпрому за положенням контракту "бери або плати" за попередні роки. Ми не бачимо проблеми в тому, що в такому випадку ми вже винні "Газпрому" 56 млрд доларів, і ще будемо винні близько 20 млрд доларів за 2018-2019 рік", - йдеться в повідомленні Вітренко.

У поскріптумі до цього посту глава "Нафтогазу" нагадав, що сьогодні 1 квітня - День дурня. Таким чином він дав зрозуміти, що усі його "пропозиції" російському монополісту були іронічним розіграшем.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що борг російського "Газпрому" перед Україною щодня збільшується на півмільйона доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?