Нафтогаз озвучив українцям попередження щодо Північного потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

Нафтогаз озвучив українцям попередження щодо Північного потоку-2

Нафтогаз озвучив українцям попередження щодо Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

Очільник правління НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв звернув увагу на те, що наразі є велика ймовірність того, що скандальний російський газогін "Північний потік-2" не вдасться добудувати через санкції команди американського лідера Джо Бадена. Проте, як стверджує чиновник, офіційний Київ повинен бути готовий і до іншого варіанту розвитку подій, за яким трубопровід таки завершать. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  "Новое время".

"Я вважаю, що санкції, які були введені американським урядом, ефективно працюють. Ми бачимо, як компанії одна за одною виходять з цього проєкту: страхові компанії, великі нафтогазові компанії зупиняють фінансування", – наголосив представник "Нафтогазу".

На думку Андрія Коболєва, проєкт російського президента Володимира Путіна "Північний потік-2" вже став настільки токсичним, що для приватних компаній він дає більше негативу, ніж позитиву. Не забув очільник правління "Нафтогазу" нагадати українським громадянам про жорстку принципову позицію Німеччини щодо цього, там за будь-яку ціну хочуть завершити проєкт.

Посадовець вважає, що наша країна також повинна підготуватисяй до найгіршого сценарію, за якого російській владі все таки вдасться дободувати та навіть запустити скандальний газогін.

"Ми в "Нафтогазі" до нього готувалися. І підготували непогано країну. Мені здається, що відсутність газової кризи при усіх спробах "Газпрому" та Росії доводить, що ми готові", – наголосив Андрій Коболєв.

Посадовець переконаний, що наразі вкрай важливо, щоб українська влада не зменшувала темп і продовжувала рухатися шляхом реформ газового ринку.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо про те, що Морське управління Данії (DMA) розраховує завершення будівництва Північного потоку-2 до кінця вересня 2021 року, хоча очільник Кремля Володимир Путін розраховував на завершення робіт до кінця червня. Згідно з даними іноземних журналістів, планам офіційної Москви знову завадили потужні санкції команди президента США Джо Байдена.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Меркель пояснили неочікуване рішення щодо Північного потоку-2.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?