Нафтогаз оцінив шанси України пройти зиму без транзиту російського газу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нафтогаз оцінив шанси України пройти зиму без транзиту російського газу

Нафтогаз оцінив шанси України пройти зиму без транзиту російського газу

Перший заступник голови правління "Нафтогазу" Сергій Перелома обіцяє, що опалювальний сезон в Україні пройде стабільно навіть за відсутності транзиту газу з Росії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "УНІАН".

"Незалежно від погодних умов, незалежно від сценарію, який може розвиватися з транзитом природного газу, групою Нафтогаз за участю оператора газотранспортної системи та Укртрансгазу неодноразово проводилися навчання, на яких моделювалися різні сценарії як погодних умов, так і різні сценарії споживання. Також ми моделювали і відсутність транзиту, і обмеження імпорту природного газу з європейських країн. Будь-який сценарій підтверджує, що ми стійко проходимо опалювальний сезон", - сказав він.

 Окрім того, чиновник зазначив, що Україна накопичила 21,7 мільярда кубічних метрів газу, тоді як минулого року цей показник становив 17 мільярдів кубометрів. У свою чергу, міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель додав, що запаси вугілля практично зрівнялися з торішніми.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Нацбанку заявили, що  Росія повинна транспортувати через Україну  50 мільярдів кубометрів газу у 2020 році, щоб виконати свої зобов’язання перед партнерами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?