"Нафтогаз" підготував запасний план по "Північному потоку-2" - перші подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

"Нафтогаз" підготував запасний план по "Північному потоку-2" - перші подробиці

"Нафтогаз" підготував запасний план по "Північному потоку-2" - перші подробиці
Джерело:  online.ua

"Нафтогаз України" підготував запасний план на випадок, коли газопровід "Північний потік-2" буде запущений. З даною заявою виступив головний комерційний директор компанії Юрій Вітренко в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

Журналіст поцікавився, чи є в України план "Б" на випадок, коли "Північний потік-2" запрацює.

"Так, ми подали відповідний позов до Арбітражного суду - це 12 млрд доларів. Це як раз сума, що відображає компенсацію збитку, якого зазнає Україна, якщо буде побудований "Північний потік-2" і потужності української ГТС не будуть застосовані. Для цього в нас є відповідні юридичні можливості. Тому ми можемо зараз вимагати перегляду тарифу. Ми саме це й робимо, з одного боку", - заявив Вітренко.

Він також наголосив, що є встановлені європейські правила цього тарифу. І вони дозволяють, відповідно, відобразити ефект від незастосування української ГТС після 2019 року.

"У цьому випадку сам рівень тарифу не має ніякого практичного значення, бо рішення буде прийняте вже після того, як закінчиться контракт. Тому просто мова йде про компенсацію недоотриманої тарифної виручки. І ця компенсація становить більш ніж 12 млрд доларів", - додав Вітренко.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше канцлер Австрії Себастьян Курц в ході зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним підтримав проект "Північний потік-2", який доставлятиме російський газ у Європу в обхід України

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?