Нафтогаз планує розділити активи Укрнафти з Коломойським
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нафтогаз планує розділити активи Укрнафти з Коломойським

Нафтогаз планує розділити активи Укрнафти з Коломойським
Джерело:  online.ua

3 лютого офіційно стало відомо, що "Нафтогаз" як акціонер понад 50% акцій "Укрнафти" наказав наглядовій раді компанії провести вивчення і попередній розгляд поділу активів "Укрнафти" між НАК та міноритарними акціонерами. Це зазначається у листі очільника правління "Нафтогазу" Андрія Коболєва до секретаря наглядової ради "Укрнафти" Яни Мануілової, передає ONLINE.UA з посиланням на "ЕП".

"Просимо на найближчому засіданні Наглядової ради ПАТ "Укрнафта" розглянути це питання і затвердити календарний план і необхідні заходи щодо його реалізації (затвердження складу робочої групи, проведення відбору та затвердження компанії для проведення оцінки активів з числа "великої четвірки", проведення відбору та затвердження компанії - юридичного радника для супроводу процесу розподілу активів тощо)", - зазначається в листі.

Що важливо розуміти, "Нафтогаз України" належить 50% + 1 акція "Укрнафти". Групі компаній, пов'язаних з колишніми акціонерами "Приватбанку", серед яких зокрема одіозний український олігарх Ігор Коломойський - близько 42% акцій. Народний обранець й партнер Коломойського Ігор Палиця підтвердив ,  що група "Приват" управляє "Укрнафтою" з 2003 року (Палиця був головою правління компанії у 2003-2007 роках).

"В 2003 році була зустріч, по-моєму Вишиванюк (ексголова Івано-Франківської ОДА Микола Вишиванюк - ред.) організував між Коломойським і Кучмою, і було запропоновано, щоб приватні акціонери показали, як вони можуть керувати підприємством. Тому що "Укрнафта" в той момент була майже банкрут. І мені було запропоновано, щоб я очолив "Укрнафту", – розповів нещодавно нардеп.

Журналісти після цього поцікавилися у Палиці, чи запропонував йому очолити "Укрнафту" саме Ігор Коломойський.

"Так, звичайно. Після цього я поїхав на зустріч з Кучмою, мав аудієнцію, він запитав, як я збираюся працювати, попередив, що я маю працювати на всіх акціонерів, і на державних в першу чергу і на розвиток компанії",– відповів політик.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що суд зобов'язав Коломойського сплатити солідну компенсацію Приватбанку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?