"Нафтогаз" похизувався новими перемогами над "Газпромом"
Категорія
Світ
Дата публікації

"Нафтогаз" похизувався новими перемогами над "Газпромом"

"Нафтогаз" похизувався новими перемогами над "Газпромом"
Джерело:  online.ua

НАК "Нафтогаз України" заявляє, що суди Нідерландів і Люксембургу відхилили апеляції російського "Газпрому" в справах про примусове виконання рішення Стокгольмського арбітражу, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу компанії.

Зазначається, що Апеляційний суд Амстердама 8 липня відхилив скаргу "Газпрому", тим самим підтвердивши свої повноваження у справі про визнання і примусове виконання рішення Стокгольмського арбітражу на території Нідерландів.

Варто зазначити, що того ж дня рішення на користь "Нафтогазу" ухвалив Окружний суд Люксембургу. Він відхилив скаргу "Газпрому" і підтвердив арешти щодо російської компанії на території цієї країни в рамках примусового виконання рішення Стокгольмського арбітражу.

Як відомо, два тижні тому "Нафтогаз" повідомив, що Газпром зобов'язали в разі отримання дивідендів від Nord Stream внести 145 млн доларів на рахунок Суду Англії в якості гарантії виконання його вимог.

Як повідомляв ONLINE.UA, голова правління НАК "Нафтогаз України"  Андрій Коболєв вважає цілком ймовірною можливість того, що російський "Газпром" може припинити транзит газу територією України після завершення діючого транзитного контракту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?