Нафтогаз порадував українців новою ціною на паливо
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нафтогаз порадував українців новою ціною на паливо

Нафтогаз порадував українців новою ціною на паливо
Джерело:  online.ua

НАК "Нафтогаз" заявив про зниження ціни на "блакитне паливо" для українського населення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу компанії

За інформацією НАК, зниження ціни у жовтні відносно до вересня склало близько 4,9%. Наразі показник становить 4 272,76 гривні за одну тисячу кубометрів, не враховуючи ПДВ та різноманітних додаткових витрат.

"Хоча ціни на газ на європейському ринку вже істотно збільшилися у порівнянні з річним рівнем, регульована ціна газу в Україні визначається за формулою, що відображає ринкові ціни з двомісячним відставанням", - пояснили у "Нафтогазі".

Цю формулу впровадили у постанові Кабміну у квітні 2019 року. Вона чинна до кінця року.
Загалом ціна на газ для населення з квітня знизилася на 32%.

Як повідомляв ONLINE.UA, представництво "Нафтогазу" нещодавно анонсувало збільшення ціни на паливо для промисловців та галузі господарювання. Подорожчання становитиме з 1 жовтня від 4,9 до 5,6%, порівнюючи з вересневими відповідними показниками. Компанія пояснила, що цифри змін знаходяться у залежності до обсягів закупівель та інших умов.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?